Yusuf Alemdar -  adapazarı belediyesi - 23 Nisan 2024
SATSO -  ERENLER BELED - ak parti - serdivan-beld - 23 nisan 2024
23 Nisan 2024|Salı,21:59:31
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 23.04.2024
DOLAR
32,5550 0,13
EURO
34,8959 0,67
ALTIN
2.434,13 0,05
BİTCOİN
$66.740 0,61
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
29 Mart 2022 - 17:46
29 Mart 2022 - 17:462 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Akyazı Belediyesinden Arıcılara ilaçlama uyarısı

Akyazı Belediyesi’nden yapılan açıklamada ilçe genelinde sivrisinek, karasinek, hamamböceği, kemirgen, pire, kene gibi insan sağlığını tehdit eden vektörlerle mücadeleye karşı larva ilaçlama çalışmalarının yoğunlaşacağı belirtilerek Arıcılık ile meşgul olan vatandaşların arıcılık yaptıkları noktaları Akyazı Belediyesi 444 9 054 numaralı Çözüm Masası’na bildirmeleri gerektiği ifade edildi.

Akyazı Belediyesinden Arıcılara ilaçlama uyarısı
Toprak Turizm


akyazı belediyesinden yapılan açıklamada; “ Belediye ekiplerimiz tarafından Akyazılı hemşerilerimizin daha temiz ve daha sağlıklı ortamlarda yaşamaları için tüm mahalle ve sokaklarımızda hem dezenfektan ilaçlamalara hem de sivrisinek, karasinek, hamamböceği, kemirgen, pire, kene gibi insan sağlığını tehdit eden vektörlerle mücadeleye yoğun bir şekilde devam edilmektedir. Mücadelede amacımız vektör popülasyonlarının rahatsızlık vermeyecek ve salgın hastalığa neden olmayacak şekilde kontrol altında tutulmasıdır.

Baharın gelmesi ve sıcaklığın yavaş yavaş yükselmesiyle birlikte ekiplerimiz özellikle yumurtlama ve uyuklama döneminde olan larvalara karşı, durgun sulak alanlar, açık ve kapalı kanallar olmak üzere dumanlama cihazı ve açık kanal ilaçlama çalışmasını yoğunlaştırmaya başlamıştır. İlaçlama çalışmalarının aralıksız olarak üç haftada bir etaplar halinde ilçe genelinde devam edecektir. İlaçlama çalışmalarının ilçe genelinde etkili olması için vatandaşlarımızın evsel atıklara, patlamış su giderlerine, bahçe etrafındaki gübre birikintilerine önemle dikkat etmeleri gerekmektedir.


Ekiplerimiz tarafından vektörle mücadele ederken arıcılık yapan vatandaşlarımızın kullanılan ilaçlardan zarar görmemeleri için arılara zarar vermeyen larvasit kullanıyor olsa da ilaçlama çalışması yapılan bölge halkı önceden uyarılmaktadır. Mahalle muhtarları ilaçlamadan bir gün önceden bilgilendirilmektedir. Arıcılık yapan vatandaşlarımızın bu durumdan mağdur olmamaları ve arılarının ilaçlardan zarar görmemeleri için gereken hassasiyet gösterilmektedir.

İlaçlama sırasında arıcılık ile uğraşan vatandaşlarımızın zarar görmemesi adına; sınırlarımız içerisinde arıcılık ile meşgul olan vatandaşlarımızın arıcılık yaptıkları noktaları akyazı belediyesi 444 9 054 nolu Çözüm Masasına bildirmeleri gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç