17 Haziran 2024|Pazartesi,01:11:25
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 17.06.2024
DOLAR
32,7578 0,03
EURO
35,0958 0,02
ALTIN
2.460,31 0,09
BİTCOİN
$66.584 0,71
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaKIYMETİ BİLİNMEYEN BAYRAM GECESİ!5 dakika da okunur
24 Mayıs 2024 - 18:23
24 Mayıs 2024 - 18:234 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Akyazı'da üniversiteliler Filistin ve Doğu Türkistan için yürüdü

Akyazı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun 'Filistin'den Doğu Türkistan'a İnsanlık İçin Ayaktayız' temasıyla 24-25-26 Mayıs tarihlerinde düzenlediği eylemle üniversite öğrencilerinin yürüyüşü ile başladı.

Akyazı'da üniversiteliler Filistin ve Doğu Türkistan için yürüdü
MARMARA GÖZ


Akyazı’da faaliyet gösteren 20 Sivil Toplum Kuruluşu Akyazı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu çatısı altında üç gün sürecek etkinlikler zinciri organize etti.

Filistin'den doğu türkistan'a İnsanlık İçin Ayaktayız' başlığıyla yapılacak etkinlikler,  bugün üniversite öğrencilerinin yürüyüşü ile başladı.

Öğrenciler, Saat 16:00'da Fakülte önünden Spor Kompleksi, Ada Caddesi üzerinden Sosyal Gelişim Merkezi Etkinlik alanına kadar yürüdü.

İngilizce dövizlerin yanı sıra 'Dünya Üniversiteleri Soykırıma Karşı Tek Yumruk' 'Katil İsrail', 'Çocuklar Uyurken Susulur, Ölürken Değil' yazılı pankart ve dövizler taşıyan öğrenciler, ellerinde Filistin ve doğu türkistan bayrakları ile yürüdü.

yürüyüşe vatandaşlar da büyük destek verdi.

yürüyüşün ardından Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi alanında çadır nöbeti için de çalışma yapıldı. Çadırlar kuruldu.

ZULME DİKKAT ÇEKİYORUZ

Tertip Koordinasyon Sözcüsü Murat Özdemir, ilçedeki 18 STK olarak bir araya gelerek Filistin ve doğu türkistan ile tüm mazlumlar için insanlık adına ses vermek istediklerini söyledi.

Özdemir; "

Akyazı STK Platformu olarak dünyada yükselen bir ses var. Yerel kalabilir ama dünyada hiç bir şey yerel değil. Bizde 'bir ses biz verelim' dedik. 18 STK bir araya gelerek Filistin, doğu türkistan için tüm mazlumlar için insanlık adına buradan 'bir ses verelim' dedik. Etkinlikler zinciri planladık. İlk halkası üniversite öğrencileri önderliğinde şehir merkezinde bir yürüyüş gerçekleştirdik. yürüyüş Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi alanında meşale yakarak sonlandı. Gençler kendilerini ifade ettiler. Bizim etkinlik zincirinin bir ayağıda çadır nöbeti. Burada kalarak bir mesaj vermek istiyoruz. Bir anahtarımız var. Bu anahtarla diyoruz ki; Filistin'de evsizleştirilen, yerinden yurdundan edilen herkes geri dönecektir. Bizde onlarla beraber bunu hissediyoruz. Gençlerde çadırlarda kalarak evsizliğin ne olduğunu tatmış oluyorlar. İki akşam burada kalınacak. 25 Mayıs'ta tematik çadırlarımız olacak. Kimisinde ambargoyu anlatacağız. Kimisinde umudu yeşerteceğiz. Kimisinde dünyadaki zulmü Filistin özelinde neler yapılır onları anlatacağız. Sahne programımız olacak. Çeşitli misafirlerimiz olacak. Ertesi gün bisikletlerimizle şehir turu yapıyoruz. Zulme dikkat çekeceğiz. Herkesi davet ediyoruz" dedi.

Çadır nöbeti iki akşam boyunca devam edecek.

25 Mayıs Cumartesi Günü Çadır ziyaretleri ve aynı gün 18.00’da başlayacak “Sahne Etkinlikleri” yapılacak. Programda bilgiden bilince, boykot, empati, açık mikrofon, umut çadırları ve Filistin'de yaşam çadırları etkinliği gerçekleşecek.

Grup kıyamın ezgiler seslendireceği programda  üniversite öğrencilerinin seslenişi, Ramazan Kayan (Mavi Marmara üzerine) Ömer Karaoğlu konseri, Necmettin Erbakan Akyüz'e Filistin Şeref Madalyası Takdimi, Doç Dr.Yaşar Kahraman'ın konuşması (Filistin bizim neyimiz olur?) Toplu yatsı namazı kılınıp ve dua edilecek.

26 Mayıs Pazar Günü ise saat 14.00’da Sosyal gelişim önünden başlayacak ve şehrin merkezinden geçecek 'bisiklet sürüş eylemi yapılacak.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç