25 Nisan 2024|Perşembe,16:43:30
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5403 0,00
EURO
34,8786 0,14
ALTIN
2.426,35 0,13
BİTCOİN
$63.251 4,30
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
08 Aralık 2021 - 13:39
08 Aralık 2021 - 13:393 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Akyazılı kadınlar Kara Mürver üretecek

Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın öncülüğünde Akyazı Belediyesi tarafından geliştirilen ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında kabul edilen ‘Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına Dur Diyor Projesi’ ile ilçede sosyal yardım alan birçok kadına istihdam sağlanacak.

Akyazılı kadınlar Kara Mürver üretecek
Yön Bul Akademi


Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın talimatları ile sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde kadın istihdamının arttırmasına yönelik akyazı Belediyesi tarafından geliştirilen, Sakarya Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile akyazı Kaymakamlığı’nın proje ortakları olduğu ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında kabul edilen 1 milyon 736 bin liralık bütçeye sakin ‘Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına Dur Diyor Projesi’ ilçedeki kadınlara istihdam sağlayacak. akyazı İlçe Tarım Müdürlüğü ve Akbelde Anonim Şirketi iştirak ettiği projede 18-45 yaş arası kadınların üretime katılımlarının artması ve doğrudan istihdam edilmesi amaçlanıyor.

Kanser hücreleriyle savaşma, bağışıklık sistemini güçlendirme, kan basıncını dengeleme ve ateş düşürme gibi birçok faydası olduğu bilinen Kara Mürver bitkisi ilaç sanayinin yanı sıra gıda, boya ve mobilya sektörlerinde de kullanılıyor.  Kara Mürver üretiminin teşvik edileceği proje kapsamında sosyal yardım alan ve seçilen kadınlara SUBÜ Ziraat Fakültesi akademisyenleri tarafından eğitim verilecek ve 30 kadına akyazı Belediyesi tarafından Topağaç Mahallesi’nde arazi tahsis edilerek gelir sahibi olmaları sağlanacak. Üretilen ürünlerin işlenmesi için Kara Mürver İşletme Tesisi kurulacak ve bu tesiste 6 kadının sürekli istihdam edilecek.  Arazi tahsis edilen ve kendi arazilerinde kara mürver üreten çiftçilerin ise kooperatif kurmaları sağlanacak. Üretilen ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarda raflarla buluşması için başlatılan çalışmalar proje ile eşgüdüm halinde devam edecek.

Projenin onaylarının alınmasının ardından tüm ortakların katılımı ile ilk istişare toplantısı 2 Aralık Perşembe günü gerçekleştirildi. akyazı Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya akyazı Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Öztürk, Ünal Gündüz ve Ali Özer, SUBÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taki Demir, Akbelde A.Ş. Genel Müdürü Feyzi Bora, Proje Koordinatörü akyazı Belediyesi Peyzaj Mimari Arzu Kahveci, SUBÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü’nden Arzu Saygıner Çil ve akyazı Kaymakamlığı, akyazı İlçe Tarım Müdürlüğü ile SATSO’dan temsilciler katıldı. İstişare toplantısında proje süreçleri ve izlenecek olan yol haritası konuşuldu. 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç