- HAVA DURUMU:
-
Parçalı Bulutlu
ATSO Meclisi toplandı
Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

atso meclis toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Z.Şinasi bayraktar, meclis Başkanı Muzaffer Başer, Yönetim Kurulu Üyeleri ve meclis Üyelerinin katılımı ile odanın toplantı salonunda gündem maddelerinin oylanmasının ardından gerçekleştirildi.
toplantıda gündem sektör ve ekonomiydi. meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri ekonomiye ilişkin görüş ve düşüncelerini yaşadıkları sıkıntıları meclis toplantısında dile getirdiler.
Başkan bayraktar, Türkiye’nin çok uzun bir süredir yüksek enflasyon sorunu olduğunu ifade ederek; "
Yüksek enflasyonun varlığı faizlerin de yüksek olmasına yol açıyor, Son birkaç yılda enflasyonun temel nedeni TL’nin yüksek dış değer kaybı yaşaması. Türkiye’nin üretimde kullandığı girdilerin (hammaddeler, ara malları ve makine teçhizat gibi sermaye malları) önemli bölümü ithal ediliyor. O nedenle TL’nin yabancı paralara karşı değer kaybı bu girdilerin pahalanmasına ve dolayısıyla da üretim maliyetlerinin yükselmesine yol açıyor. Üretim maliyetleri yükselince de ister istemez bu artışlar fiyatlara yansıyor ve enflasyona neden oluyor. TL’nin değer kaybı süreklilik gösterdikçe enflasyonda süreklilik sergiliyor. Enflasyon yükseldikçe faizin yükselmesi de kaçınılmaz oluyor Bu sorunu çözmenin ilk yolu TL’nin değer kaybını önlemektir" diye konuştu.
Bölgelerindeki rekabet gücünün artırılması ve kalıcı istihdamın sağlanması adına fırsat sunacak OSB ile ilgili çalışma sürecine de değinen bayraktar, ilgili kurumlar ile istişare toplantıları yaparak süreci hızlandırdıklarına dikkat çekti.
bayraktar, şunları söyledi; "Ulusal karayolu hatları, demiryolu yük-yolcu hatları ve limanı ile sahip olduğu güçlü ulaşım altyapısının yanı sıra pazara yakınlığı, hammadde ve ara mamul temininde lojistik kolaylığı ile sanayi-teknoloji ağına kolay ulaşım imkânları ile ilçemizde yatırım talepleri her geçen gün artarak devam ediyor. Bölgemize yatırımda bulunmak isteyen girişimcilerin ön talep formlarını almaya başladık. Türkiye’nin ilk yerli ve milli aracı olan TOGG’u, odamız adına aldık. Yönetim kurulu üyemiz ve genel sekreterimizin teslim alacağı Türkiye’nin ilk Yerli ve Milli otomobili TOGG odamız ve bölgemizin hizmetinde olacak."
Birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirilen meclis toplantısı diğer gündem maddeleri görüşüldükten sonra iyi dilek temennileri sonrasında son buldu.