Yusuf Alemdar -  adapazarı belediyesi - 23 Nisan 2024
SATSO -  ERENLER BELED - ak parti - serdivan-beld - 23 nisan 2024
23 Nisan 2024|Salı,17:57:55
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 23.04.2024
DOLAR
32,5536 0,12
EURO
34,8681 0,59
ALTIN
2.429,53 0,14
BİTCOİN
$66.890 0,99
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
12 Ağustos 2022 - 10:42
12 Ağustos 2022 - 10:424 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Bakan Varank Akyazı'da domates hasadı yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Büyükşehir Belediyesi'nin Akyazı'daki Seracılık Mükemmeliyet Merkezinde domates hasadına katıldı.

Bakan Varank Akyazı'da domates hasadı yaptı
MARMARA GÖZ


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ziyaretlerde bulunmak üzere Sakarya'ya geldi. Bakan Varank, Büyükşehir Belediyesi'nin Akyazı'daki Seracılık Mükemmeliyet Merkezinde domates hasadına eşlik etti. 

Programa Vali çetin Oktay Kaldırım, Milletvekilleri Kenan Sofuoğlu, Recep Uncuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Ekrem de katıldı. 

Bakan Varank, programda yaptığı konuşmada, domates üretimi yapılan merkezde, aynı zamanda seracılığın en iyi uygulama örneklerinin de sektöre ve vatandaşlara öğretileceğini dile getirdi.

Tesisin 27 dekar kapalı alana sahip olduğunu söyleyen Varank, seranın ısıtılmasının, yer altındaki sıcak su kullanılarak sağlandığını, tam otomasyona sahip merkezin muhteşem bir tesis olduğunu ifade etti.

Bakan Varank, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tabii Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bir seranın neresinde var? diye arkadaşlarımız sorabilir. Bundan 2-3 hafta önce Erzurum'daydım. Orada da yine kalkınma ajansımızın desteklediği başka bir sera projesinde hasada katılmıştım. Erzurum İYİ Parti milletvekili şöyle bir soru sormuş; 'Ya bu hükümetin aklı karışık. Sanayi Bakanı domates hasadına katılıyor.' diye. Tabii bizim aklımız karışık değil ama onlar maalesef Türkiye'de yerel kalkınmadan sorumlu bakanlık hangisi onun farkında değiller. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, şehirlerin, ilçelerin, bölgelerin potansiyellerini değerlendirip buralara en uygun projeleri çalışıp yerel paydaşlarla hayata geçiren bir bakanlık."

"Bu örnekleri tüm Türkiye'de yaygınlaştırmak istiyoruz"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile bölgenin en büyük seralarından birini kurduklarını, merkezde sektöre bu işin eğitiminin de verileceğini vurgulayan Varank, şunları kaydetti:

"Gerçekten arkadaşlarımız çok başarılı bir iş yapmışlar. Buradan her gün bir tır domates çıkıyor. Yani 15 ila 20 ton arasında domates çıkıyor ve yıl boyunca çıkıyor. Burası en son teknolojilerle donatılmış. Dediğim gibi ısı ihtiyacını da yer altındaki termal sulardan karşılayan çok verimli bir sera. Biz bu örnekleri, yerel paydaşlarımızla beraber yaptığımız bu örnekleri tüm Türkiye'de yaygınlaştırmak istiyoruz. Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomiden biri yapmak istiyorsak katma değer üretmek mecburiyetindeyiz. Belediyemiz burada ne yaptı? Kalkınma ajansımızla bir araya gelerek yer altında boşa yatan bu termal suyu değerlendirmek istedi. Bu sera projesini geliştirdi. Beraberce bu işe imza atmış oldu. Sakarya'da bu tip yatırımları yaygınlaştırmak istiyoruz. Sektöre buradan çağrıda bulunmak istiyoruz; bu bölgede, Marmara Bölgesi'nde seracılıkla ilgili iş yapmak isteyen kim varsa bunlar STK'ler olabilir, firmalar olabilir gelsinler, Sakarya Büyükşehir Belediyemizin bu Sera Mükemmeliyet Merkezi'ni görsünler. Onlardan teknik destek alsınlar ve işlerini en katma değerli şekilde yerine getirsinler. "

Varank, Sakarya'nın potansiyeline inandıklarını, sanayide müthiş bir ivme yakalayan kentin, aynı zamanda doğasıyla muhteşem bir turizm şehri olduğunu belirtti.

Sakarya'nın tarımda da çok ciddi atılımlar yakaladığına işaret eden Varank, Bakanlık olarak gerek merkez teşkilatları gerekse yerelde kalkınmayı destekleyen kalkınma ajanslarıyla hizmet etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Etiketler :
YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç