17 Haziran 2024|Pazartesi,20:54:41
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 17.06.2024
DOLAR
32,8360 0,21
EURO
35,2164 0,36
ALTIN
2.443,23 0,60
BİTCOİN
$66.472 0,15
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaKIYMETİ BİLİNMEYEN BAYRAM GECESİ!5 dakika da okunur
27 Mayıs 2024 - 15:15
27 Mayıs 2024 - 15:153 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Baro'dan kadına yönelik şiddetin önlenmesi eğitimi

Baro Başkanı Yıldız, SUBÜ’de eğitim gören öğrencilere yönelik Baro tarafından ‘Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi’ konulu eğitim verilmeye başlandığını ve yıl içerisinde 28 bin öğrencinin eğitim alacağını belirtti.

Baro'dan  kadına yönelik şiddetin önlenmesi eğitimi
Toprak Turizm


Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) düzenlediği ve Sakarya Barosu’nun da paydaşı olduğu Fikir Sofrası etkinliklerinde SUBÜ kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Kurumlar Arası İş Birliği’ temalı seri toplantılar başlatıldı.

Üniversite lokalinde düzenlenen ilk toplantıya katılan Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, “kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Kurumlar Arası İş Birliği projesi 8 Mayıs tarihinde SUBÜ tarafından düzenlenen ilk Fikir Sofrası etkinliğinde ortaya çıktı. Baro ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasındaki iş birliği protokolü çerçevesinde de Ailenin Korunması ve kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi eğitimlerine yaklaşık 3 hafta önce başladık. Tüm bu süreçlerdeki destekleri ve bizleri daveti nedeniyle SUBÜ Rektörümüz, çok değerli hocamız Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Baro Başkanı Yıldız, “Sakarya Barosu olarak kadına yönelik şiddet alanında çalışan kadın Hakları Merkezimize Üye meslektaşlarımız ve bu konuda donanımlı Sakarya Barosu’nun 1360 kişilik avukat ordusu tarafından Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencilerine Ailenin Korunması ve kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi eğitimi veriyoruz. Bu yıl içinde yaklaşık 28 bin SUBÜ öğrencisi bu farkındalık eğitimini almış olacak. Bu bilgilerin hepsini toplantıya katılan paydaşlara sunduk. Baro olarak kentin tamamına yine kadına yönelik şiddetin önlenmesi konulu farkındalık eğitimi planlıyoruz. Aynı zamanda medya alanında farkındalığın artırılması ve kadına yönelik şiddete dair dilin değişiminde etik ilkelerin önemi konusunda da fikir birliğine vardık” ifadelerini kullandı.

Toplantıda; Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Milletvekili, KEFEK Başkanı Çiğdem Erdoğan, CHP Milletvekili, KEFEK Üyesi Ayça Taşkent, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Kamil Kaya, Sakarya İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Sakarya İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Nejdet Karaca, 1.Aile Mahkemesi Hakimi Mahmut Dağ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekeriya Selamet, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür V. Lütfiye Yiğit, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra Baysal Taşçıoğlu, Sakarya Üniversitesi kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hafsa Kesgin yer aldı.

Etiketler :
YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç