Bayram sonrası fabrikada protesto

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin çıkmaza girmesi üzerine bayram sonrası işbaşı yapan işçiler, üretim alanında alkışlı protesto düzenledi. Eylemle birlikte gözler yeniden işveren ve sendika arasında devam eden müzakerelere çevrildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Lastik-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Hakan Tıknas, işçilerin beklentilerinin karşılanmaması nedeniyle tepkilerin arttığını belirtti. Sendika olarak önceliklerinin masada anlaşma sağlamak olduğunu ifade eden Tıknas, işverenin mevcut tutumunun süreci zorlaştırdığını söyledi.

Tıknas, "Bayram sonrası işçilerin artık sabrı kalmadı ama sendika olarak biz, arkadaşları sakinleştiriyoruz. Bizim niyetimiz bu sözleşmeyi masada bitirmek. Ancak işverenin vurdumduymaz tavrına karşı artık sabrımız kalmadı. İşçilerimizi belli bir noktaya kadar sakinleştirebiliyoruz ama bir yerden sonra bunu yapamayabiliriz. İşveren adeta burnundan kıl aldırmıyor. Kendini farklı göstererek ayrı bir rol oynayacağını zannediyor ancak biz buna kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.

Önümüzdeki günlerde yapılacak toplantının belirleyici olacağını kaydeden Tıknas, işverenin yaklaşımında değişiklik olmaması halinde sendikanın grev seçeneğini masaya koyacağını vurguladı.

Tıknas, "Önümüzde yapılacak toplantıda işverenin tavrı aynı şekilde devam ederse, tereddütsüz grev kararı alacağız" ifadelerini kullanarak işverene açık mesaj verdi.

Goodyear fabrikasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin önümüzdeki süreçte nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.