19 Nisan 2024|Cuma,09:44:40
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5998 0,39
EURO
34,7667 0,10
ALTIN
2.496,19 0,47
BİTCOİN
$62.994 3,33
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
12 Mayıs 2022 - 21:07
12 Mayıs 2022 - 21:072 dakika da okunur 1 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
1 yorum

Büyükşehir Karasu'dan cankurtaranları geri çekiyor

Karasu Belediyesi sahilde cankurtaran hizmetinin kendileri tarafından sağlanmasına karar verdi.

Büyükşehir Karasu'dan cankurtaranları geri çekiyor
Yön Bul Akademi


Büyükşehir Karasu'da cankurtaranlarını geri çekecek. Başkan Ekrem Yüce, ilçe belediyesinin yükün altından kalkamayacağı uyarısında bulundu. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen 38nci madde ile karasu belediyesi kendi sınırları içerisinde sahil hattında tek yetkili olmak istedi. Başkan Yüce mecliste “cankurtaran, dalgıç gibi hizmetlerin altından kalkamazsınız” diyerek uyarılarda bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı gerçekleşti. Toplantının gündem maddeleri arasında yer alan 38 nci madde kafaları karıştırdı. “İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının, Karadeniz Kıyı Protokolü hükümleri çerçevesinde Kaynarca, Karasu ve Kocaali kıyı şeridini kapsayan alanların Kaynarca ve Kocaali kısmının, hasılatın % 4’ünün belediyemize ödenmesi karşılığında işletme hakkının BELPAŞ’a devri, Karasu sınırlarını kapsayan alanın ise kıyı protokolünün yetkileriyle birlikte işletme ve işlettirme haklarının karasu belediyesine devrine ilişkin 05.05.2022 tarihli ve 45671 sayılı yazısı.”

karasu belediyesi’nin talebi ilçe sınırları içerisinde kalan Karadeniz sahilinde tek yetkili olma talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ilçe belediyesinin kendi imkanlarıyla sürecin altından kalkamayacağına dikkat çekerek “karasu belediyesinin niye böyle bir talebi oldu bilemiyorum. Kaynarca, Karasu ve Kocaali ilçeleriyle birlikte bütünlüğün bozulmasını istemiyoruz. Ama karasu belediyesi bütünlüğün dışında hareket etmek istiyor. Biz cankurtaran, dalgıç, ekipmanlarımızı geri çekeceğiz. Buradan bir kere daha hatırlatmak istiyorum. İlçe belediyesi bu yükün altından kalkamaz. Bütünlüğü bozmayalım” dedi. 38 nci madde mecliste görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen madde gereğince, Karadeniz sahilinde Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine bağlı, cankurtaran, dalgıç ve ekipmanların sezon açılırken kullanılıp kullanılmayacağı, karasu belediyesi, yaz sezonun açılacağı şu günlerde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu?

YORUMLAR (1)
Karasulu
Karasulu

Biz anladık anlayacağımızı! KARASU BELEDİYESİ HAKLI. Şimdi herkes dağılabilir.

CEVAPLA

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç