02 Mayıs 2025|Cuma,21:13:01
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 02.05.2025
DOLAR
38,5658 0,32
EURO
43,6473 0,22
ALTIN
4.005,16 0,03
BİTCOİN
$97.405 0,57
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer AytaçBegüm GENCER AYTAÇ3 dakika da okunur
27 Ekim 2024 - 12:41
27 Ekim 2024 - 12:412 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm Yeni
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Çinli Chery'nin kuracağı fabrika için yeni gelişme

Çinli otomotiv şirketi Chery’e özel yasal düzenleme yapıldı. Sakarya'nın da talip olduğu yatırımın Samsun’da kurulacak organize sanayi bölgesinde (OSB) kurulacağı konuşuluyor.

Çinli Chery'nin kuracağı fabrika için yeni gelişme
Toprak Turizm Yeni


Sakarya'nın uzun süredir talip olduğu Çinli chery'nin Türkiye'de kuracağı fabrikaya Sakarya uzun süredir talipti. Ancak Çinli firmanın fabrika için Samsun'u düşündüğü değerlendiriliyor.

Çinli elektrikli otomotiv devi BYD’nin ardından şimdi de bir başka Çinli otomotiv şirketi chery’e özel yasal düzenleme yapıldı.

Samsun’da kurulacak organize sanayi bölgesinde (OSB) yer verilmesi beklenen chery için OSB’nin kamu arazileri üzerinde genişlemesinin önü açıldı.

Samsun’da ikinci bir OSB’nin kurulması için çalışma yapıldı. Tekkeköy’de 318 hektarlık alanda çok sayıda firmanın üretim yapabileceği bir alan belirlendi. Çalışmalar sürerken Çinli chery’ye de OSB’de geniş bir yer verileceği duyuldu. Bu yerin önce OSB’den tahsis yapılan firmalardan kesinti yapılarak karşılanması planlandı. OSB kıyı şeridinde kurulduğu için Kıyı Kanunu’nda değişiklik yapılması gerektiği fark edilince TBMM’ye sunulan vergi paketinin içerisine bir cümlelik madde eklendi. Bu maddeyle sadece OSB’nin kuruluşuna izin talep ediliyordu. Ancak vergi paketi geri çekilince bu madde de boşa düşmüş oldu. Sonunda formül, görüşmeleri devam eden tüketici yasasıyla ilgili teklife madde eklenmesi yoluyla bulundu.

Bedel ödemeyecek

Ancak işin içine chery girince OSB kurulmasına ilişkin izne bir de ‘genişleme izni’ eklendi. Üstelik kamu arazisi üzerinde gerçekleştirilecek genişleme için devlete para ödenmemesi de yasayla garantiye alındı.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç