Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,18:42:26
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3254 0,23
EURO
35,1137 0,02
ALTIN
2.302,65 1,10
BİTCOİN
$71.029 2,44
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
31 Ocak 2023 - 11:45
31 Ocak 2023 - 11:452 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Çocuğuma dini nasıl sevdiririm? sorusu AKM’de cevap buldu

Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında AKM’de sevenleriyle buluşan yazar Merve Gülcemal “Çocuğuma Dinini Sevdiriyorum” konulu konferans vererek ailelere dini sevdirmek konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Çocuğuma dini nasıl sevdiririm? sorusu AKM’de cevap buldu
Toprak Turizm


Sakarya Büyükşehir Belediyesi ocak ayı kültür programlarında Türkiye için değerli, tanınmış isimleri Sakaryalılarla buluşturdu. Takvimin son konferansında ise ünlü yazar Merve Gülcemal misafir edildi. akm’de gerçekleştirilen “Çocuğuma Dinini Sevdiriyorum” isimli konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yazar Gülcemal, hayatından kesitlere yer verdiği programda birbirinden önemli konulara değindi ve çocuklara dini en kolay şekilde sevdirmenin yollarını anlattı.

Öğretmenin en güzel yolu sevgidir

Gülcemal konuşmasında sevginin öğretmede çok önemli bir tuttuğunu ifade ederek, “Çocuklarımıza dini sevdirmenin tek bir formülü var. O da sevgidir. Bizler karşılaşabileceğimiz birçok problemi sevgiyle aşabiliriz. Dolayısıyla evlatlarımızı sevgiden mahrum etmeyeceğiz. Allah bize emanet ettiği evlatlarımızı güçlü bir sevgi kurmanın kimseye bir zararı dokunmaz. O sevip yaratmış benim sevmemden hiç rahatsız olabilir mi? Elbette hayır. Dolayısıyla bizler çocuklarımızı sevgi ve şefkat dairesi içinde büyütmeliyiz” diye konuştu.

“Senden ne görüyorsa, onu yapar”

Yazar Gülcemal konuşmasının devamında çocuklarla olan iletişim yöntemlerine vurgu yaparak,” Çocuklar duyduklarından çok gördüklerine bakarlar, senden ne görüyorsa onu yaparlar.  Onlara doğru bir rol model olabilmek için davranış biçimlerimiz konusunda olabildiği kadar dikkatli ve kontrollü olmalıyız. Yeri geldiğinde çocuğumuzla çocuklaşmayı bilmeli ve onların seviyesine inebilmeliyiz. Yeri geldiğinde de o açığı kapatmak için onlara hafifçe otoritenizi hissettirin” dedi.

konferansın ardından seyircilerin sorularını yanıtlayan Gülcemal, katılımcılara imza vererek hatıra fotoğrafı çekildi.
 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç