Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,12:03:50
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3784 0,19
EURO
34,9935 0,20
ALTIN
2.326,14 0,25
BİTCOİN
$69.933 0,89
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
22 Nisan 2022 - 16:53
22 Nisan 2022 - 16:533 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Doğal cennet bayram sonrası kapılarını açıyor

Büyükşehir Belediyesi'nin devraldığı Acarlar Longozu yapılan dokunuşlarla yepyeni bir kimliğe kavuştu. Müjdeli haberi veren Başkan Yüce, "Büyük bir hassasiyetle, çok özel dokunuşlarla yürüttüğümüz çalışmayla longozumuz yeni yüzüne kavuştu, nasipse bayram sonrası kapılarımızı açıyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Doğal cennet bayram sonrası kapılarını açıyor
MARMARA GÖZ


Türkiye'nin tek parça en büyük longoz ormanı hazırlanan yeni ahşap alanlar, tesisler, seyir alanı ve kafeteryalarıyla kapılarını yeniden açıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kentin sosyal anlamda gelişmesi ve potansiyelini artırması için yeni projeleri hayata geçiriyor. Sakarya İl Ormanı'ndan sonra Türkiye'nin en güzel longozlarından bir tanesi olan acarlar longozu'nda işlemler başlamıştı. Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapılan protokolle devralınan longoz alanında çalışmaların sonuna gelindi. Başkan Ekrem Yüce, tamamlanan mesire alanını son haliyle inceledi, ekiplerden bilgi aldı. Her ayrıntıyı gözlemleyen Başkan Yüce, güzel haberi de paylaştı ve alanın yeni yüzüyle bayram sonrası kapılarını açacağını açıkladı.

Tesis binaları, yürüyüş alanı, seyir noktası

Kentin kuzeyinde, Karasu ve Kaynarca ilçesinin tam ortasındaki acarlar longozu, Büyükşehir'in yaptığı son dokunuşlarla bambaşka bir görünüme kavuştu. Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük longoz ormanı olma özelliğini taşıyan, genişliği 1250 metre ve uzunluğu 7 buçuk kilometre çapındaki longoza yeni tesis alanları kazandırıldı. Oluşumu açısından tipik bir kıyı set gölü olan doğa harikasında ahşap odaklı bir yenileme-inşa yapıldı. Sosyal tesis binaları, yürüyüş alanı imalatı, seyir ve gözlem alanı tamamlandı. Turistlerin gözdesi olan longozda vakit geçirmek artık çok daha keyifli olacak.

"Longoz yepyeni bir kimliğe kavuştu"

Başkan Yüce, Allah'ın Sakarya'ya cennet gibi güzellikleri nasip ettiğini ve bunun kıymetini çok iyi bildiklerini ifade ederek, "Her ortamda, her konuşmamda söylüyorum bu şehir bir cennet. Allah'ın bizlere nasip ettiği güzelliklerin sınırı yok. Muhteşem gölü, akarsuları, denizi, longozu ve doğa harikası ormanlarıyla dünyanın en muhteşem atmosferini yaşıyoruz. Bu şehirde olmak ayrıcalık diyoruz ve bu güzel kaynakları halkımızla buluşturmaya, yaptığımız dokunuşlarla bu güzellikleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Devraldığımız güzel longozumuzda da hamdolsun işlemin sonuna geldik. Ahşap odaklı uygulamalarımızla güzel dokunuşlar yaptık ve acarlar longozu yepyeni bir kimliğe kavuştu. İnşallah bayram sonrası hizmete açmayı hedefliyoruz. Yeni buluşma noktamız burası olsun, hayırlı olsun" dedi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç