17 Haziran 2024|Pazartesi,07:57:15
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 17.06.2024
DOLAR
32,7884 0,06
EURO
35,0842 0,02
ALTIN
2.447,79 0,41
BİTCOİN
$66.362 0,29
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaKIYMETİ BİLİNMEYEN BAYRAM GECESİ!5 dakika da okunur
25 Mayıs 2024 - 15:22
25 Mayıs 2024 - 15:223 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

FED'in eski Araştırma Direktörü ETD'nin konuğu oldu

Stratejik Şirket Yönetimi Danışmanı, ABD Merkez Bankası FED Eski Araştırma Direktörü Erkin Şahinöz, Ekonomi Ticaret Derneği'nin (ETD) toplantısına katıldı. Şahinöz, ekonomi, şirket ve bütçe yönetimi konularında katılımcılara önemli bilgiler sundu.

FED'in eski Araştırma Direktörü ETD'nin konuğu oldu
Toprak Turizm


Ekonomi Ticaret Derneği'nin (etd) 6’ncı toplantısı Stratejik Şirket Yönetimi Danışmanı, ABD Merkez Bankası fed Eski Araştırma Direktörü Erkin Şahinöz’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya etd Sakarya Başkanı Şamil Dedeoğlu, yönetim kurulu, üyeler ve farklı sektörlerden misafirler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Şamil Dedeoğlu, zor bir döneme girildiğini belirtti. Üyelerine zorunlu harcamalardan kaçınmaları tavsiyesinde bulunan Dedeoğlu, "Ofislerinizin, dükkanlarınızın, özel hayata dair bazı harcamaları biraz daha erteleyelim. Bu çok önemli. Dengeli gitmekte fayda var. Likidite de kalmanın önemli olduğunu ve finans kaynakları ile aranızı iyi tutmamız gerektiğini düşünüyorum. Finans kaynakları ile aranızı iyi tutmanız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Dedeoğlu'nun konuşmasının ardından üyeler ve misafirler şirketleri ile faaliyetlerini anlattı.

"ÖZKAYNAK BİLANÇODAKİ EN PAHALI KAYNAKTIR"

Daha sonra fed Eski Araştırma Direktörü Erkin Şahinöz, enflasyonist ekonomide şirket ve bütçe yönetimine ilişkin sunum yaptı.

İnsanların ve şirketlerin en büyük hatalarını kendilerine en çok güvendiklerinde yaptığına işaret eden Şahinöz, "Son 20 yılda Türkiye hiçbir ticari firma sahibine, hiç bir imalatçı yüzde 65 faiz görmüyor. Bambaşka bir dünya , şirketlerimizi gelir tablosuyla yönetme şansımızın kalmadığı bir dönemdeyiz. Çünkü bugün işletmelerde bankadan ticari kredi alanlar, katılım bankasıyla çalışanlar paranın maliyeti şuan ortalama maliyeti yüzde 65. 'Hocam biz yabancı kaynakla çalışmıyoruz, biz kendi yağımızla kavruluyoruz. Biz öz kaynakla dönüyoruz' düşüncesi külliyen yanlıştır. Neden yanlış biliyor musunuz ? Öz kaynak bilançodaki en pahalı kaynaktır. Bilançoya koyduğunuz paranın kazanamadığı, onun maliyetini düşünün, bilançodaki en pahalı kaynak öz kaynaktır.” diye konuştu.

MALİYET VURGUSU

'Türkiye maliyetini bilmiyor. Ürettiği ürünün gerçek maliyetini bilmiyor' diyen Şahinöz, işletmelerde maliyet, planlama, işbirliği ve maçı okuma becerisinden maalesef geride kalındığını belirtti.

Önce dünyayı ve Türkiye'yi okumak zorunda olduklarını ifade eden Şahinöz, sermaya yönetimi, varlık yönetimi, yönetim kalitesi, kar, likidite ve bütçe yönetiminin önemine vurgu yaptı.

"TÜRKİYE BÜYÜYECEK"

Amerika, Avrupa, orta doğu ve Çin'in büyüdüğünü ve büyümeye devam edeceğini anlatan Şahinöz, Türkiye'nin de büyüyeceğini vurguladı.

Şahinöz, "Avrupa büyüyor. Büyümeye geçti. Büyüme devam edecek. Orta doğu gümbür gümbür büyüyor. Çin'de büyüyor. Amerika'da büyüyor. Türkiye az büyür, çok büyür ama batmaz merak etmeyin. Güvenin. Türkiye yüzde 85 ihtimalle büyüyecek. Yabancı gözünde Türkiye riski azalıyor.” ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda Şahinöz, üyeler ve misafirlerin sorularını cevapladı.

etd Sakarya Başkanı Şamil Dedeoğlu, Erkin Şahinöz'e plaket takdim etti.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç