29 Nisan 2024|Pazartesi,04:34:08
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.04.2024
DOLAR
32,5096 0,22
EURO
34,9058 0,47
ALTIN
2.434,57 0,17
BİTCOİN
$63.132 0,74
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
20 Kasım 2023 - 09:50
20 Kasım 2023 - 09:503 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Kuru yük gemisi Karadeniz'de battı; 12 mürettebat kayıp

Karadeniz'de Kafkametler adlı kuru yük gemisi mendireğe çarparak battı. 12 mürettebata ulaşılamadı.

Kuru yük gemisi Karadeniz'de battı; 12 mürettebat kayıp
MARMARA GÖZ


Ereğli İlçe Kaymakamlığı binasına gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kuvvetli yağış ve fırtınayla birlikte yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ereğli'deki deniz kazalarına dikkat çeken Yerlikaya, Kafkametler adlı Türk bayraklı kuru yük gemisinin batması ve mürettebatla irtibatın kesilmesi, Palada ve Sormonsky 45 adlı gemilerde yaşanan olaylar hakkında bilgi verdi. AFAD, Sahil Güvenlik ve diğer kurtarma ekiplerinin hazır beklediğini ve olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle arama kurtarma faaliyetlerine başlanacağını bildirdi.

Bakan, kötü hava şartlarının etkilediği gemilerdeki mürettebat için dua ederken, Cumhurbaşkanı'nın sürekli durumu takip ettiğini ve kamuoyuna sürekli bilgi verildiğini belirtti. Ayrıca, hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı dileklerini iletti ve tüm afetlerden korunma temennisinde bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

karadeniz Ereğli için değerli arkadaşlar olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle İzmir'e gitmek üzere limandan ayrılan Türk bayraklı Kafkametler adlı kuru yük gemisi sürüklenerek mendireğe çarpmak suretiyle batmıştır. Gemide bulunan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat kurulamamıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri, AFAD, Kıyı emniyeti, jandarma, emniyet, itfaiye ekipleri hazır beklemektedir. Olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle birlikte hemen arama kurtarma faaliyetlerine başlanılacaktır. Yine öğlene doğru AFAD'ın da kamuoyuyla paylaştığı gibi limanda bağlı bulunan Kamerun bayraklı Palada isimli kargo gemisi, halatının kopması nedeniyle sürüklenerek karaya oturmuştur. Gemide bulunan on üç mürettebat itfaiye ekipleri tarafından kurtarılmıştır. Bir başka gemi Kamerun bayraklı Sormonsky 45 adlı kargo gemisinin de yine halatının kopmasıyla sürüklendiği, liman römorkörü tarafından on iki mürettebatıyla yedeğe alınarak kurtarılmıştır.

AFAD Başkanımız, beraberindeki arkadaşlarımızın meteorolojiden yarın sabahla ilgili almış oldukları tahmin havanın daha iyi olacağı yönünde. Yani yeşil uyarı olacağı noktasında. Ama sabahleyin hep birlikte göreceğiz."

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç