28 Nisan 2024|Pazar,02:24:16
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.454 0,49
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
26 Ocak 2024 - 14:37
26 Ocak 2024 - 14:372 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Naci Görür 2 ili risk altında diyerek uyardı! O fay hattı 7.4 büyüklüğünde deprem üretebilir

Deprem uzmanları Türkiye’nin deprem haritasıyla ilgili kritik uyarılar yapmaya devam ediyor. Naci Görür o iki ili uyararak çarpıcı açıklamalar yaptı…

Naci Görür 2 ili risk altında diyerek uyardı! O fay hattı 7.4 büyüklüğünde deprem üretebilir
MARMARA GÖZ


Türkiye’de hemen her gün yaşanan depremler nefes aldırmadan devam ediyor. Uzmanlar ise korkutan bu depremler hakkında, Türkiye’nin deprem haritası incelemeleri kapsamında sıkça uyarılarını yineliyorlar.

depremler hızla devam ederken deprem Bilimcisi Prof. Dr. naci görür’den korkutan yeni uyarılar geldi. Görür bu seferki uyarısında Tunceli ve Bingöl’ü işaret ederek uyarıda bulundu.

7.4 büyüklüğünde deprem...

Görür, altını çizerek yaptığı uyarısında, Yedisu Fayı’nın 7.4 büyüklüğünde bir deprem üretebileceğini aktardı.

Sosyal medya hesabı üzerinden deprem hakkında değerlendirmeler yapan Görür, Tunceli’de yapılan deprem hazırlıklarının olumlu olduğunu ancak bu hazırlıkların ne yazık ki yetersiz olduğunu da belirtti.

Ciddi risk altındalar…

Görür, Tunceli ve Bingöl'ü ciddi bir risk altında gördüğünü ve yapılan çalışmaların bu sebepten kentin tam anlamıyla depreme hazırlanmasına yetmediğini belirtti.

Yedisu Fayı’na dikkat çekmişti…

deprem Bilimci Prof. Dr. naci görür, katıldığı bir televizyon programında ise Erzincan-Karlıova bölgesinde deprem beklendiğini belirtmiş ve o programda "Tunceli tehdit altında" demişti. Ayrıca, Görür şiddetle Yedisu Fayı'na dikkat çekmişti.

Görür, özellikle de Yedisu Fayı'nın, Erzincan-Karlıova arasında 1790'lu yıllarda son olarak deprem ürettiğini hatırlatmasının ardından bu fayın 250 senede bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunun altını çizmişti.

Bu uyarılar neslinde Tunceli'nin, depreme karşı tam anlamıyla hazırlanması gerektiğini belirten Görür, belediye ve kent sakinlerinin omuz omuza çalışması gerektiğini vurguladı.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç