Harmantepe Kalesinde kazı çalışması yapılıyor

Vali  Yaşar Karadeniz, Söğütlü Kaymakamı Mehmet Göze ve Belediye Başkanı Selçuk Kurt ile birlikte kazı çalışmaları devam eden Harmantepe Kalesinde incelemelerde bulundu.

Sakarya Müzesi Başkanlığında Anadolu Üniversitesinden Prof. Dr. Zeliha Demirel Gökalp  ve Doç.Dr. Hasan Yılmazyaşar'ın bilimsel danışmanlığında devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Karadeniz,  kazı ekibi ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar’dan bilgiler aldı.

Bizans'ın doğu sınırını korumak amacıyla yapılmış ve geçmişten bugüne önemli bir tarihe tanıklık eden, ilimizde tüm hatları ve savunma sistemleri ile günümüze gelebilmiş tek örnek olarak Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı kapsamında tescil edilerek koruma altına alınan kalede kazı çalışmaları yapılıyor.