Kurban Bayramı -  1 2024
Kurban Bayramı -  2 2024
16 Haziran 2024|Pazar,13:32:34
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 16.06.2024
DOLAR
32,7682 1,53
EURO
35,0901 0,53
ALTIN
2.459,44 2,86
BİTCOİN
$66.406 0,30
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaKIYMETİ BİLİNMEYEN BAYRAM GECESİ!5 dakika da okunur
23 Mayıs 2024 - 21:03
23 Mayıs 2024 - 21:033 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

İcat Atölyesi Sakarya Teknokent'te açıldı

Sakarya Teknokent ile Sakarya Üniversitesi Vakfı Özel Okulları iş birliğiyle hayata geçirilen ve inovasyon ile Ar-Ge kültürünü erken yaş gruplarına kazandırmayı amaçlayan İcat Atölyesi, geleceğin girişimcilerine kapılarını açtı.

İcat Atölyesi Sakarya Teknokent'te açıldı
MARMARA GÖZ


Açılış töreninde konuşan Sakarya Teknokent Genel Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu, faaliyete geçen atölyenin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “İcat Atölyesi, gençlerimizin yaratıcılıklarını keşfetmeleri ve hayal güçlerini gerçeğe dönüştürebilmeleri için büyük bir fırsat sunacak. Burada edinecekleri deneyimler, onların kariyerlerinde önemli rol oynayacak” dedi. Dr. Köseoğlu, bu proje ile Ar-Ge ve inovasyon kültürünün küçük yaşlarda oluşmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek “Gençlerin bu alanda eğitim almaları, geleceğin girişimcilerini yetiştirmek adına büyük bir adım. Bu sayede öğrenciler, kendi projelerini geliştirme fırsatı bulacak ve inovasyon süreçlerini yakından tanıyacaklar” şeklinde konuştu.

İcat Atölyesi ile Sakarya Üniversitesi Vakfı Özel Anadolu Lisesi öğrencileri haftada bir gün derslerini Sakarya Teknokent’te yapacak. Bu sayede öğrenciler, sadece teorik bilgilerini pekiştirmekle kalmayacak, aynı zamanda pratik uygulamalarla Ar-Ge kültürünü de öğrenecek. SAÜ Vakıflı öğrenciler, İcat Atölyesi’nde çeşitli teknolojik ekipmanlarla tanışma ve kullanma imkânı bulacak. 3D yazıcılar, robotik kitler, elektronik devreler ile yazılım geliştirme ve kodlama araçları gibi modern teknolojilerle donatılan atölyede, öğrenciler kendi projelerini gerçekleştirebilecek.

Atölyede yapılacak dersler, teorik bilgilerin pratiğe dökülmesini sağlayacak şekilde planlandı. Öğretmenlerin yanı sıra Sakarya Üniversitesi akademisyenleri de SAÜ Vakıf Okullarının öğrencilerine proje yönetimi, yenilikçi düşünme teknikleri, girişimcilik ve güncel teknolojiler gibi konularda eğitimler verecek. Bunun yanı sıra, Sakarya Teknokent’te faaliyet gösteren firmalarla iş birliği yapılarak öğrencilerin gerçek dünyadaki problemlere çözümler üretebilmeleri için zemin hazırlandı. Bu sayede geleceğin girişimcileri, kendi projelerini sunma ve geri bildirim alma fırsatı bulacak.

Öğrenciler ve veliler, İcat Atölyesi’nin açılmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Öğrenciler, teknolojiye olan ilgilerini ve öğrenme isteklerini ifade ederken, veliler de çocuklarının böyle bir ortamda eğitim almasının büyük bir avantaj olduğunun altını çizdi.

Hayata geçen proje ile Sakarya Teknokent, sadece bir Ar-Ge merkezi olmanın ötesine geçerek, toplumsal gelişime de önemli bir katkı sağlıyor. Geleceğin girişimcileri ve yenilikçileri, bu tür projeler sayesinde erken yaşlarda destekleniyor ve yetiştiriliyor. Bunun da Sakarya’nın ekonomik ve teknolojik kalkınmasında büyük bir rol oynaması bekleniyor.

Etiketler :
YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç