27 Nisan 2024|Cumartesi,07:06:52
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.025 2,04
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
13 Eylül 2020 - 21:31
13 Eylül 2020 - 21:313 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Karasu'da maden aramasına tepki!

Konacık Mahallesi'nde toplanan çevre dernekleri, Karasu ve Ferizli'de yapılacak maden aramasına karşı çıkarak, “Doğal ve kültürel değerlerinin yok oluş süreci devam ederken bu süreci geri dönülemez bir felakete dönüştürecek olan bu ihaleleri yapmayın diye bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

Karasu'da maden aramasına tepki!
Yön Bul Akademi


Batı Karadeniz Çevre Platformu ve Sakarya Kent Çalışma Derneği, karasu ve Ferizli'de açılması planlanan maden alanlarına ilişkin Konacık Mahallesi'nde vatandaşları bilgilendirdi. Ferizli ilçesinde yaklaşık 3000 hektarlık maden alanından Ağacık Nalköy Sarıahmetler Konuklu Çiftlik Teberik Kuzca mahalleleri doğrudan etkilenecek. karasu ilçesinde de yaklaşık 700 hektarlık maden alanından Adatepe Konacık Karapınar Akkum Hürriyet Gölkent mahalleleri etki altında kalacak.  Platform üyeleri vatandaşlara maden sahalarının açılması halinde çevreye geri dönülemez zarar vereceğini belirterek, uyarılarda bulundu.

3 BİN HEKTARIN ÜZERİNDE

Platformdan yapılan açıklamada, “karasu ve Ferizli ilçelerimizde 3 bölgede şimdilik başlangıç olarak toplam 3.476,82 hektarı kapsayan bir alan IV. Grup maden arama ve işletmeciliği için ihaleye çıkarıldı. Sakarya ilinde bulunan alanlara ilişkin ihalenin 18 Eylül 2020 tarihinde yapılacağı ilan edildi. Bu daha ilk adımda, Ferizli ilçemizin Ağacık, Nalköy, Sarıahmetler, Konuklu, Çiftlik, Teberik, Kuzca, olmak üzere yaklaşık %25’i, karasu ilçemizin Konacık, Adatepe, Karapınar, Akkum olmak üzere %5 inin maden işletmeciliği olarak ruhsatlanarak, burada yaşam sürdürenlerin dışında birilerinin kullanımına, emrine sunmak demektir. Daha sonra, arama ve işletme faaliyetleri başladığında Ferizli ilçemizin hemen hemen %70'i, karasu ilçemizin %20’si doğrudan olmak üzere, çevresel etkileri ile ve doğal alanlarımıza yönelik sürmekte olan diğer tahrip nitelikli yatırımlarla birlikte bu iki ilçemizde yaşam alanlarımızın, köylerimiz, mahallelerimiz, ilçe merkezlerimiz dahil olmak üzere tümünde yaşamın sürdürülemez hale dönüşeceği, yaşam standartlarımızın hızla düşeceği çok açıktır. Bu süreç giderek Sakarya il merkezinin Karadeniz’le bağını koparacak bir boyut alacaktır.


DOĞAL DEĞERLERİMİZ

Yapılması ve uygulanması durumunda bu ihalelerle birlikte yitirilecek doğal değerlerimiz asla geri döndürülemeyecektir. Yıllardır gözlemlediğimiz süreç, aylardır yaşadığımız küresel kriz bu kaçınılmaz sonucu fazlasıyla somut olarak ortaya koyuyor. Biz ülkemiz doğal ve kültürel değerlerinin yok oluş süreci devam ederken bu süreci geri dönülemez bir felakete dönüştürecek olan bu ihaleleri yapmayın diye bir kez daha haykırıyoruz.T54

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç