25 Nisan 2024|Perşembe,07:41:04
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5549 0,05
EURO
34,9745 0,42
ALTIN
2.422,73 0,02
BİTCOİN
$64.310 3,59
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
18 Ocak 2021 - 21:37
18 Ocak 2021 - 21:372 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Kampçılar 14 saatte donmak üzereyken kurtarıldılar

İstanbul'dan kamp için geldikleri Akyazı Acelle Yaylası'ndan Yanık Yaylası'na geçerken kar ve tipiye yakalanan kampçılar donmak üzereyken kurtarıldı.

Kampçılar 14 saatte donmak üzereyken kurtarıldılar
Toprak Turizm


İstanbul'da yaşayan 8 kişilik grup iki arazi aracıyla kamp için akyazı acelle Yaylası'na geldi. Ormanlık alanda kamp kuran grup, kara yakalanınca araçlarıyla Acelle Yaylası'ndan Yanık Yaylası'na geçmek üzere yola çıktı.

Ancak araçlardan biri kara saplandı. Aracın kurtaramayan gruptakilerden bazıları diğer araçla Acelle Yaylası'na ulaşarak beden eğitimi öğretmeni Faik Dursun Öztürk'ten yardım istedi.

Yayla evinde kalan Öztürk, kara saplanan aracı kurtarmak için kendi araçlarıyla yola çıktı. Bu arada yardıma giden diğer araçtakiler kara saplanan aracın anahtarını yanlarına alınca aracı çalıştıramayan arkadaşları donma tehlikesi geçirdi.

Saatler süren zorlu mücadelenin ardından Öztürk ve beraberindekiler, kara saplanan aracın yanına ulaşmayı başardı.

Kasa saplanan araçta donma tehlikesi yaşayanlar, diğer araçlara alınarak ısınmaları sağlandı.  Yaklaşık 14 saat süren mücadeleler sonucunda kampçılar ve yardıma gelenler, Acelle Yaylası'na ulaştı.  Ardından ilçe merkezine indi.

Kampçılara yardım eden Faik Dursun Öztürk; "Kamp için gelmişler. Ancak kar ve tipiye yakalanmışlar. Bu kadar kar yağacağını düşünmemişler. İki saat içinde 20 santim kar yağdı. Yola çıkınca araçlardan biri kara saplanmış. Diğer araçla yaylaya gelmeyi başarmışlar. Doğa sporları yapıyorum. Hafta sonları yaylada kalıyoruz. Yardım isteyince 2-3 araçla yola çıktık. Yolda lastiğimiz patladı. Onu değiştirdik. Yardıma gelenler diğer aracın anahtarını yanlarına alınca arkadaşları donma tehlikesi geçirmiş. 14 saat süren canla başla mücadelenin sonucunda araçlarını ve kendilerini kurtarıp İstanbula yolcu ettik" dedi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç