Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,01:40:26
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3297 0,04
EURO
35,0355 0,08
ALTIN
2.324,30 0,17
BİTCOİN
$70.794 2,06
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
06 Mart 2023 - 18:53
06 Mart 2023 - 18:5315 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
15 dakika da okunur
0 yorum

Kentsel dönüşüm kararlılığımızı devam ettireceğiz

Adapazarı Belediyesi mart ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Işıksu, kentsel dönüşümün önemine bir kez daha dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm kararlılığımızı devam ettireceğiz
Yön Bul Akademi


Başkan Işıksu, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kentsel dönüşüme verdiğimiz önem kamuoyunun takdirindedir. Şehrin kalbindeki projemiz Ada Hayat, yerinde kentsel dönüşümün en güzel örneğidir. Kıymetli hemşehrilerimizin özellikle 1999 öncesi çok katlı yapıları için riskli yapı tespiti veya performans analizini muhakkak yaptırarak gerekli tedbirleri almaları çok önemlidir. Bizler de her zaman olduğu gibi destek olmaya hazırız, kentsel dönüşüm kararlılığımızı devam ettireceğiz” dedi.

Adapazarı Meclisi Toplandı

Adapazarı Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısı, adapazarı belediye başkanı mutlu işıksu başkanlığında, Orhangazi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Meclis, beş maddelik gündemle toplandı.

Hep Birlikte Seferber Olduk

Başkan Mutlu Işıksu, konuşmasının başında deprem felaketlerinde yaşamını yitiren vatandaşlar için birer Fatiha okunmasını rica etti. Işıksu, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 15 milyon vatandaşımızın, 11 vilayetin etkilendiği deprem felaketiyle birlikte, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tüm bakanlarımız, devletimizin tüm kurumları, tüm belediyeler, STK’lar, aziz milletimiz tüm imkanlarıyla seferber oldu ve bölgeye gitti; olağanüstü hâl ilan edilerek karar ve uygulamaların çok daha hızlı gerçekleşmesi sağlandı. Depremden etkilenmiş tüm şehirler inşaallah hızlıca ayağa kalkacak, evleri yıkılan vatandaşlarımız hanelerine hızlıca kavuşacak, şehirlerimiz yeniden ihya ve inşa edilecek inşaallah.”

İlk Andan İtibaren Bölgedeyiz

“Adapazarı Belediyesi olarak bizler de şehirlerin toparlanma sürecine tüm sorumluluğumuzla ilk andan itibaren katkı sunmaya devam ediyoruz. Ekip arkadaşlarımla bölgeye ben de 3 sefer gittim, dün de Kahramanmaraş’ımızdaydım. afet bölgesi için ilk andan itibaren seferber olduk ve AFAD koordinesinde yardımları hemen ulaştırdık, çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Hayırseverlerin de destekleriyle -Rabbim hepsinden razı olsun- toplam 53 insani yardım tırı (su ve gıda, kıyafet, soba ve yakacak ile kişisel bakım eşyaları vd.) bölgeye sevk ettik ve sevk etmeye devam ediyoruz. 17 iş makinesi, 6 kamyon ve temizlik araçları, 22 jeneratör ve 67 mesai arkadaşımızı afet bölgesine gönderdik; arama-kurtarma ve diğer çalışmalara destek olmaya gayret ettik. Halen bölgemizde alanında uzman mesai arkadaşlarımız var, mühendis arkadaşlarımız var, çalışmalara destek olmaya devam ediyorlar.”

Depremzede Kardeşlerimizin Yanındayız

“Adapazarı’mızda misafir olan 2317 kişiden oluşan depremzede ailelerimizle hemen temas kurduk; Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzün koordinesinde tüm ihtiyaçları tespit ederek hızlıca giderdik ve anlık olarak takibine devam ediyoruz. Depremzede ailelerimizle sürekli iletişim halindeyiz, ziyaretler gerçekleştiriyor ve yanlarında olduğumuzu hissettirmeye gayret ediyoruz. Adapazarı Belediyesi Dernekkırı Millet Evi’nde, Dernekkırı Bölgemizde bulunan 27 mahalleden kadınların el emekleri ile destek verdikleri atkı ve bere atölyesi kurduk; 9367 çift atkı-bere ve polar battaniyeler deprem bölgesine gönderildi ve gönderilmeye devam ediyor.”

Işıksu’dan Yardımsever Adapazarı’na Teşekkür

“Burada şunu muhakkak söylemem lazım. 84 mahallemizin tümünden, tüm kıymetli hemşehrilerimizden Rabbim razı olsun. Herkes elinden ne geliyorsa yardım için bizlere ulaştı, seferber oldu, muhtarlarımızla buluştuk, onlar da sorumlu oldukları mahallelerde ellerinden geleni yaptılar, yapmaya devam ediyorlar. Her birine çok ama çok teşekkür ediyoruz.”
Kahramanmaraş’a Konteyner Yaşam Alanı Kuruyoruz

“Kahramanmaraş şehrimizde bir konteyner yaşam alanında bizler de yerimizi alıyoruz. Akyazı Belediyemiz de bu çalışmada bizimle birlikte, kıymetli Bilal Soykan Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Konteynerlerimizi iç tefrişatı ile birlikte hızlıca kuruyoruz. Mesai arkadaşlarımız oradalar, ilk sevkiyatlar dün tamamlandı, biz de dün oradaydık. En hızlı şekilde tüm detaylarıyla tamamlamak istiyoruz. Deprem bölgesine yardımlarımız inşaallah devam edecek.”

Hatay Yayladağ ile Kardeş Belediye

“Meclis gündemimizin 5. maddesinde de yer alıyor; Hatay’ımızın Yayladağ ilçe belediyesi ile bugün sizlerin de inşaallah onayı ile yardımlaşma ve dayanışmayı daha da artırmak için kardeş belediye olmak istiyoruz. Yayladağı’mıza gittim, belediye başkanı arkadaşımızla da görüştüm. 36 bin nüfusu olan Yayladağı’mızın nüfusu 100 bine yaklaşmış durumda. İnşaallah kardeş belediyemize de elimizden gelen tüm desteği vermek istiyoruz.”

Kentsel Dönüşüm Kararlılığımızı Devam Ettireceğiz

“Rabbim tüm afetlerden bizleri muhafaza buyursun. Depremlerle birlikte kentsel dönüşümün ana gündem olması kaçınılmazdı. 1-7 Mart da Deprem Haftası. Kıymetli Adapazarılı hemşehrilerim, belediyemizin yönetimini şahsıma emanet ettiği ilk günden itibaren kentsel dönüşüm konusunda da büyük gayret gösterdiğimiz kamuoyunun takdirindedir. kentsel dönüşümü sürekli gündemde tutmaya ve çalışma yapmaya gayret ettik. Tüm kamuoyuna son 4 yılda defalarca çağrı yaptım. “Her bir hemşehrimin canı çok kıymetli. Acı tecrübeleri tekrar yaşamak istemiyoruz. kentsel dönüşüm için taşın altına elimizi değil, gövdemizi koyduk.” Bu cümleleri sürekli her platformda dile getirdim. Cümle kurmakla kalmadık, -elhamdülillah çalışma ekibimle gurur duyuyorum- göreve geldiğimiz gibi kendi bünyemizde kentsel dönüşüm Müdürlüğünü kurduk ve Strateji Belgesi Çalışma Raporumuzu hazırlayarak ilk adımımızı attık. Sonra kentsel dönüşümde en güzel örneği ortaya koymalıyız diyerek Ada Hayat Yerinde kentsel dönüşüm Projesine imza attık. Şehrin kalbinde yaptık bu çalışmayı. O sırada siyaseten direnç göstermeye hatta projemize engel olmaya çalışan, bu konuda bir takım açıklama yapanlar oldu, bunların hepsine cevabımızı projemize inanarak ve gayretle çalışarak verdik. Elhamdülillah iyi ki öyle yapmışız. Bundan sonra da kentsel dönüşüm kararlılığımızı devam ettireceğiz.”

İyi Niyet ve Samimi Gayretle Vatandaşımızı Cesaretlendirmeliyiz

“Deprem felaketlerinden sonra geçmişe dönüp baktığımızda, o şehirlerimizde de kentsel dönüşüme karşı çıkmak için meseleyi siyasallaştıran, vatandaşlarımızın güzel şeyler yapmasının önüne geçmeye maalesef sebep olan açıklamalar yapanların olduğunu gördük. Başka şehirlerimizde de bunun benzerlerinin olduğunu gördük, görmeye devam ediyoruz. Hakikaten üzüntü verici. Değerli Arkadaşlar, mesele insanımızın canı, bizim canımız. Birtakım muhalif söylemlerle siyasi hedeflere konu edilecek mesele değil bu. İyi niyet ve samimi gayretle kentsel dönüşüm çalışmalarına destek olmak, vatandaşlarımızı bu konuda daha da cesaretlendirerek önünü açmak, gerekli tedbirleri alırlarken yanlarında olmak gerek. İnsanımızın canını siyasi malzeme haline getirme teşebbüsünde bulunanlara en sert şekilde dur dememiz ve yolumuzdan dönmememiz gerek.”

Ada Hayat İşte Burada: kentsel dönüşüm Yapılabiliyor

“Biz, Ada Hayat Yerinde kentsel dönüşüm Projemizde böyle yaptık. Hak sahibi ortaklarımızla tarihi oranda gerçekleşen mutabakatımızın ardından, şehrin en yüksek binalarından birinin de olduğu alanda yıkımları hızla tamamladık. Bu çalışmayı tek başımıza yapmadık. Bu işe başladığımızda çalışmamıza inanan sayısı oldukça azdı, bunun farkındaydık az evvel de ifade ettiğim gibi yolumuzdan dönmedik ve geldiğimiz noktada tam bir güven sağlandığını da görüyorsunuz. Orada hak sahibi ortaklarımız ve kamuoyu bize inandı, neticesinde örnek bir çalışma hayat buldu. Katkı sunan herkese defalarca teşekkür ettim, yine buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.”

Riskli Yapı Tespiti-Performans Analizi Muhakkak Yapılmalı

“Hemşehrilerimize daha önce bir çağrıda bulunmuştuk, 1999 yılı öncesinde inşa edilen çok katlı yapılara sahip olanlar mutlaka Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın yetkilendirdiği kuruluşlar ve Üniversitelerimizin aracılığıyla riskli yapı tespiti ya da performans analizi yaptırmalı ve kentsel dönüşüm imkânlarından faydalanmalıdır. Bu çağrımızı yineliyoruz. Adapazarı Belediyesi olarak biz gereken ne varsa yapıyoruz. Hemşehrilerimiz inşaatı için başvuru yaparken ruhsat belgelerine zemin iyileştirme projesini dahil ettiği zaman ruhsatını verebiliyoruz arkadaşlar. Bizim bu konuda en başından beri ne kadar hassas olduğumuzu başta meclisimiz olmak üzere tüm kamuoyu biliyor.”

Kentsel Dönüşüm Tekliflerimiz Geçerli

“Katlı Pazar teklifimizin örneği ortada duruyor, Kapalı Çarşı, Patates Hali ve konutlar da keza öyle, Adapazarı’mızda bulunan, risk taşıyan tüm binalarda kendimiz oturuyormuşuz gibi hissediyoruz, kentsel dönüşüm için ısrarla çağrı yapmaya devam ediyoruz. Samimi gayretlerimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bakın tekrar ediyorum. Ada Hayat hemen burada, şehrin kalbinde. Hepimizin canı için cesaretli olalım, bakın oluyor, yapılabiliyor. Daha güzellerini yapalım, şehir olarak çok daha güvenli bir şehir olalım. Biz bu anlayışla kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.”

İstişare ve Destekle Yolumuza Devam Edeceğiz

“Her çalışmamızda istişareyi elden bırakmadık. SATSO Mühendislik ve Mimarlık Hizmetleri Komitesi Başkanı İlker Ergül, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Semih Uçar, Mimarlar Odası Başkanı Bora Altınışık ve Jeoloji Mühendisleri İl Temsilcisi Yalçın Meriç'i geçtiğimiz hafta misafir ettik, hepsine teşekkür ediyoruz, konuştuk, orada da söyledik. Biz belediye olarak tüm desteğimizi veriyoruz, destek olmaya da devam edeceğiz.”

Seven, Sevgisini Gösterir, Biz İnanıyoruz

“Cumhurbaşkanımız yıllarca söyledi yine söylüyor; son açıklamalarında da deprem felaketinden etkilenen 11 vilayetimizle birlikte, planlama ve yeni projelerle ülkemizin 81 şehrindeki konutlar ve köy evlerine kadar hepsinin ele alınarak hep birlikte adım atılmasının çok önemli olduğunu altını çizerek ifade ediyor. Her kurum, her vatandaşımız kendi ölçüsünde ortak mutabakat zemininde buluşarak en güzel kentsel dönüşüm çalışmasını ortaya koyabilir. Biz Ada Hayat’ta bunu yaşadık, biliyoruz. Adapazarı’nı çok seviyoruz, burası şehrin kalbidir, burada hayat vardır, çalışmak bizim işimiz derken boşuna konuşmuyoruz. Seven, sevgisini gösterir, biz inanıyoruz. kentsel dönüşümde de örnek çalışmalar devam etsin istiyoruz inşallah.”

Cumhurbaşkanımızla Ne Kadar Gurur Duysak Az Kalır

“Resmî Gazete’de de yayımlandı; YSK Kararı ile Sakarya’mızı artık 8 milletvekilimiz temsil edecek. Şehrimiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Cumhurbaşkanımız seçim tarihinin 14 Mayıs olacağını tekraren altını çizerek ifade ettiler. Son zamanlardaki asgari ücretle birlikte memur ve emekli maaşlarına zam düzenlemesi, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, EYT düzenlemesinin yasalaşması ve daha birçok iyileştirmeler, destekler ve şimdi de depremden etkilenen 11 vilayetin yeniden ayağa kaldırılması… Cumhurbaşkanımızla ne kadar gurur duysak az kalır. Allah kendisinden razı olsun, başımızdan eksik etmesin. Güven ve istikrarla, devletimizin, milletimizin kararlı yürüyüşü ilelebet devam etsin inşaallah.”

Adapazarı Ticaret Müzesi’nde Teşrif Tanzim Çalışmaları Hassasiyetle Sürüyor

“Geçtiğimiz hafta kamuoyunda yer alan bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Şehrimizin tarihinde gururla bahsettiğimiz, 9 Mart 1913’te faaliyete geçen Adapazarı İslam Ticaret Bankası şimdiki adıyla Türk Ticaret Bankası’nın tarihi binasını aslına uygun restore ederek Adapazarı Ticaret Müzesi adıyla şehrimize kazandırmak bizlere nasip oluyor. Türk Ticaret Bankası AŞ'nin halihazırda TMSF'ye ait hisseleri satışa çıkarıldı, ihalesi 21 Mart’ta yapılacak. Bu bankanın hisse satışı işlemidir. Adapazarı Ticaret Müzemizle ilgili tüm sözleşmeler tamamlanmıştır. Müzemizin teşrif tanzim çalışmaları hassasiyetle devam ediyor, tamamlandığı gibi açılışını inşaallah hep birlikte gerçekleştireceğiz.”

Belediye Kadrosu Yeni Sözleşmeden Memnun

“Belediyemizin şirketinde bulunan mesai arkadaşlarımızı ilgilendiren, 01 Ocak 2023-31 Aralık 2024 tarihlerini kapsayan 2 yıllık Toplu İş Sözleşmemiz, 21 Şubat 2023 tarihinde imzalanarak resmileşti. Bir önceki sözleşmeye göre çok güzel bir iyileştirmeyle yeni maaşları mesai arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Mesai arkadaşlarımızın memnun olduğu bir sözleşme oldu, Rabbim hepsinden razı olsun. Adapazarı Belediyesi, güçlü kurumsal kimliği ve birbirine kenetlenmiş, aile olmuş kadrosuyla daha çok çalışmaya devam edecek inşaallah.”

Işıksu’dan Berat Gecesi Tebriği

“Bu akşam Berat Gecemizi idrak edeceğiz. Tevbe kapılarının açık, duâ ve ibadetlerin kabul olduğu, Ramazan-ı Şerif'in habercisi Berat Kandilimiz mübarek olsun, Rabbim dua ve ibadetlerimizi kabul eylesin duasıyla Meclis gündemimize geçiyorum.”

Gündem Dışı Konuşmalar

Gündem dışı konuşmalar yapan AK Partili meclis üyesi Mustafa Reşit Yazıcı, 1999 Marmara Depremini acı hatıralarıyla tecrübe etmiş şehir insanının, binalarını depreme hazır etmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi ve vatandaşlara çağrı yaptı. Yazıcı, “Mutlu Başkanımızın kentsel dönüşüme verdiği önemi Ada Hayat Projesi ile gözlemliyor ve kendisi ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Adapazarı Belediyemiz bu konuyu çok önemsiyor. Vatandaşlarımızdan çok rica ediyoruz. Binaları ile ilgili gerekli tedbirleri vakit kaybetmeden almalılar. Canlar yitip gitmesin, yeni acılar yaşamayalım” şeklinde konuştu. İYİ Partili meclis üyesi Türker Ergül ise deprem felaketinde bölgeye gittiklerini belirterek izlenimlerini aktardı. Ergül, “Zemini sağlam ve daha yüksek yerleri tercih etmemiz gerektiğini bir kez daha gözlemliyoruz.” diye konuştu. CHP’li meclis üyesi Haluk Akbay ise yaptığı konuşmada, “AFAD ve üniversiteler acil iş birliğine gitmeli ve vatandaşlarımızın deprem güvenliği konusunda daha fazla destek vermelidir. Riskli alanlar ve riskli yapıların tespitiyle gereken ivedilikle yapılmalıdır.” dedi.

Meclis Gündemi

Konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. Beş maddelik meclis gündeminde 1 madde İmar Tetkik Komisyonuna oybirliği ile havale edilirken, 4 madde oy birliği ile kabul edildi. Adapazarı Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısı, 03 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç