Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,12:01:43
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3668 0,15
EURO
34,9731 0,26
ALTIN
2.326,11 0,25
BİTCOİN
$69.962 0,97
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
29 Haziran 2022 - 17:20
29 Haziran 2022 - 17:203 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Kocaali'de yaralar sarılıyor

Büyükşehir Belediyesi yer yer 110 kilogram yağış alan Kocaali’de selin meydana geldiği mahallelere anında müdahale etti. Vidanjörler, iş makinaları ve tüm personel bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların elinden tuttu. Büyükşehir SASKİ ekipleri, su baskınının yaşandığı evlerden tahliye işlemi ve yolların temizlenmesi için sabaha kadar çalıştı.

Kocaali'de yaralar sarılıyor
Yön Bul Akademi


Sakarya Büyükşehir Belediyesi, en zor anlarda vatandaşın yanında olmaya, onların elinden tutmaya devam ediyor. kocaali ilçesinde dün akşam saatlerinde kuvvetli yağış sonrası selin meydana geldiği mahallelere anında müdahale edildi. Büyükşehir Belediyesi,  SASKİ ve diğer tüm görevli birimleriyle taşkınların yaşandığı ilk andan itibaren mesaiye başladı. Tüm personel ve ekipman, Başkan Ekrem Yüce’nin talimatıyla bölgeye sevk edildi. Büyükşehir’in meteoroloji uzmanlarından edinilen bilgiye göre kocaali’de taşkınların meydana geldiği mahallelerde 48 saatlik zaman dilimi içerisinde metrekareye yer yer 110 ile 120 kilogram arasında yağış düştü. Meteoroloji, afet bölgesi için ‘kırmızı kod’ verdi.

Seferber oldular

Vidanjörler, kepçe ve iş makinaları felaketi yaşayan Alandere, Açmabaşı ve Demiraçma Mahalleleri’nde yoğun bir mesai harcadı. Bölgede sel sebebiyle mağdur olan vatandaşların kapısını tek tek çalan ekipler, yardıma ihtiyacı olan her bir vatandaşın ihtiyacına cevap verdi. Taşkınlar sebebiyle zarar gören evlerde inceleme yapan ekipler, balçık ve çamurla kaplanan yolları iş makinalarıyla yeniden açtı. Ayrıca sel sebebiyle toprak, ağaç ve çöplerle tıkanan dere yataklarının ıslah edilmesiyle taşkın suların akışı sağlandı. Büyükşehir Belediyesi, tüm imkânlarını seferber ederek görevli personelle afet bölgesinde sabaha kadar mesai harcadı.

“Her bir vatandaşımıza ulaştık”

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Sakarya’nın tüm bölgelerinde yaşanabilecek afet ve acil durumlara hazırlık için meteorolojik raporları yakından takip ediyoruz. Kuvvetli yağışın meydana geleceği yönünde tahminleri aldıktan hemen sonra kocaali’de ekiplerimizi görevlendirdik. Acil durum anında gerekli talimatları alan SASKİ ve belediyemizin birçok birimi, yaraları sarmak için bölgede çalışıyordu. Şu an itibariyle bölgede evlerini su basan vatandaşlarımıza cevap verdik ve evlerinden su tahliyelerini gerçekleştirdik. Her anlamda destek sunduğumuz vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için gayretle çalışıyoruz” denildi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç