- HAVA DURUMU:
-
Parçalı Bulutlu
Konkordato başvurusu yapan o firma için yeni gelişme
Enerji devleri ile iş yapan ve Sakarya'da da elektrik hatlarını yenileme ihalesini alan Yılmaz Elektrik'in şubat ayında konkordato ilan etmesiyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

1992 yılından bugüne kadar, alçak, orta ve yüksek gerilim şebekelerinde hizmet veren Sakarya merkezli yılmaz elektrik, şubat ayında konkordato ilan etmişti. Firmadan yapılan açıklamada, "Sektörde yaşanan bunca sorunun yanında, bir de sahadaki emeklerimizin karşılığı olan hak edişlerimizin ödenmemesi üzerine nakit akışımızda sorunlar yaşanmıştır. SAKARYA ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.’nin başlattığı ve sonrasında da bazı elektrik dağıtım şirketlerinin takip ettiği haksız ve hukuka aykırı olarak teminat mektuplarının nakde çevrilmesi neticesinde; şirketimiz tarafından, işletmenin bütünlüğünün bozulmaması, sürdürülebilirliğinin zedelenmemesi kaydıyla tüm çalışanlarımız ve iş ortaklarımızın haklarının korunması, alacaklıların alacaklarına tam ve eksiksiz olarak kavuşmalarını temin etmek amacıyla konkordato müessesesine başvurulmuştur" denilmişti.
KONKORDATO
yılmaz elektrik ile bağlantılı çalışan Sakarya'daki bazı elektrik firmaları, yaşanan gelişmelerin ardından aynı yolu izleyerek konkordato başvurusunda bulundu. Sakarya'da faaliyet gösteren 3K Özgür Elektrik İnşaat Sanayi ve Ticaret LTD ŞTİ unvanlı firma aylar önce konkordatoya başvurdu. Mahkeme bu firmaya iki kez geçici mühlet verdi.
3. KEZ UZATILDI
Geçici mühlet süresi sona eren firma ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sakarya Asliye Mahkemesi, firmanın geçici mühlet süresini bir yıl daha uzattı. Yapılan açıklamada," 3K Özgür Elektrik İnşaat Sanayi ve Ticaret LTD ŞTİ hakkında 03/06/2022 günü saat 11.40'dan itibaren başlamak başlamak üzere 1 yıl süre ile kesin mühlet verilmesine, mahkememizce daha önce verilmiş olan tedbirlerin kesin mühlet süresince aynen devamına, kesin mühlet için komiser olarak Prof.Dr. Ali Taş'ın görevlendirilmesine karar verildiği hususu ilan olunur" denildi