09 Mayıs 2025|Cuma,10:34:23
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 09.05.2025
DOLAR
38,7490 0,36
EURO
43,6517 0,28
ALTIN
4.143,42 0,96
BİTCOİN
$103.644 4,46
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer AytaçBegüm GENCER AYTAÇ3 dakika da okunur
13 Ocak 2025 - 11:03
13 Ocak 2025 - 11:032 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm Yeni
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Mısır yerine pirinç ekti 5 kat fazla kazandı

Kaynarcalı mısır üreticisi yıllardır mısır ektiği tarlalarında 3 yıldır çeltik ekmeye başladı yüzü güldü.

Mısır yerine pirinç ekti 5 kat fazla kazandı
Toprak Turizm Yeni


Üç yıl önce çeltik ekmeye başladığını ifade eden Hüseyin Ak, “Hiç ilaç kullanmadan çok ama çok az gübre atarak verim aldığımı görünce, daha çok alanı çeltik ekmeye karar verdim. Mısıra göre kazancım 5 kat fazla oldu. Bölgemiz büyükbaş hayvancılık yaptığı için silajlık mısır ekimi çok fazla. Herkese mısır yerine pirinç ekmeyi öneriyorum. Hayvanlarımız için silaj lazım itirazı eden komşularımız oluyor. Onlara çeltik satışından elde edeceğin parayla en iyi mısır silajını alma imkanlarını söylüyorum. Üstelik bölgemizde üründen kendine has lezzetli bir pirinç elde ettim. Usta aşçılar da lezzetine şaşırdılar” diye konuştu.

ÜCRETSİZ EĞİTİME HAZIRIM

kaynarca’da herkesin kazanması için deneyimlerini paylaşmaya hazır olduğunu belirten Hüseyin Ak, “Halk Eğitim kurs açsın orada ekim öncesinden, hasata kadar hiç ücret almadan eğitimini vermeye hazırım. Yeter ki bütün hemşehrilerimiz kazansın. İsteyene özel eğitim de veririm” dedi.

TARLADAN YERLİ PİRİNÇ

Ürettiği pirinci kaynarca Pirinci markası ve ‘Tarladan Yerli Pirinç’ sloganıyla 5 kilogramlık çuvallarda satışa sunan Hüseyin Ak, “Herkesi bu güzel lezzeti tatmaya davet ediyorum” diye konuştu. –

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç