17 Haziran 2024|Pazartesi,21:20:18
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 17.06.2024
DOLAR
32,8326 0,20
EURO
35,2336 0,41
ALTIN
2.446,12 0,48
BİTCOİN
$66.910 0,47
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaKIYMETİ BİLİNMEYEN BAYRAM GECESİ!5 dakika da okunur
27 Mayıs 2024 - 15:14
27 Mayıs 2024 - 15:145 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Osman Çelik 50 günü değerlendirdi

Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, göreve başlamasından bugüne geçen 50 günü değerlendirerek, “Az zamanda çok iş başardık. Uzun yıllardır çözüm bekleyen sorunlara el attık. Yeni projelerimiz de yolda” dedi

Osman Çelik 50 günü değerlendirdi
Toprak Turizm


50 GÜN DEĞERLENDİRMESİ

serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, 7 Nisan tarihinde mazbatasını alarak göreve başlamasından bugüne geçen 50 günü değerlendirdi. Sahada tespit ettikleri eksikler ve vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetler doğrultusunda hızla bir eylem planı hazırladıklarını söyleyen Başkan Çelik, “Vakit kaybetmeden çalışmalara başladık. Kısa bir sürede alanında uzman ve de saygın arkadaşlarımızı göreve getirerek üst yönetimimizi oluşturduk. Bazı müdürlüklerimize koordinatör ataması yaparak işleri hızlandırdık. Hayırlı olsun ziyaretlerini olabildiğine kısa tutarak kollarımızı sıvadık ve işe koyulduk” dedi.

5 MAHALLEYE DOĞAL GAZ

Göreve gelmelerinin üzerinden henüz iki ay bile geçmemesine karşılık önemli işler başardıklarını söyleyen Başkan Çelik, “Seçimden önce sözünü verdiğimiz gibi beş mahallemizi doğal gazla buluşturuyoruz. Israrlı girişim ve takibimiz neticesinde AGDAŞ’a bağlı ekipler Yukarıdereköy, Aşağıdereköy, Beşevler, Dağyoncalı ve Kızılcıklı mahallelerimizde doğal gaz altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Beşevler ve Kızılcıklı’da ana hat çalışmaları bitti, gaz testleri yapılıyor. Aşağıdereköy, Yukarıdereköy ve Dağyoncalı’da ise ana hat çalışmaları devam ediyor. serdivan’ın tüm mahallelerini temiz enerji kaynağı olan dağal gazla buluşturacağız” diye konuştu.
BAĞLANTI YOLU

Beşköprü ile Kemalpaşa mahallelerini birbirine bağlayacak olan 25 metre genişliğinde ve yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki bağlantı yolunda çalışmaların başladığını belirten Başkan Çelik, “Yol medeniyettir. Bölgede büyük bir ihtiyacı karşılayacak; hem zamandan, hem de paradan tasarruf sağlayacak olan bu çalışmamızı kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. İmar uygulamaları tamamlanan bölgede ekiplerimiz hummalı bir çalışma yürütüyor. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak ve de trafiği rahatlatacak bunun gibi birçok projeyi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

KAPSAMLI TEMİZLİK

serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, “Mahallemde Temizlik Var” sloganıyla başlatılan çalışmaya da değinerek, şunları söyledi: “Mahallelerimizde rutin temizlik faaliyetlerinin dışında kapsamlı bir temizlik çalışması başlattık. Gerek vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler gerekse saha ekibimizin gözlemleri neticesinde görüntü kirliliği oluşturan tüm unsurları ortadan kaldırıyoruz. İnşallah kısa sürede 24 mahallemizin tamamında bu çalışmayı gerçekleştireceğiz. Göze hoş gelen, daha temiz bir serdivan için vatandaşlarımızdan da duyarlılık ve katkı bekliyoruz. Yaşadığımız çevreyi temiz tutalım, çocuklarımıza daha sağlıklı yaşam alanları oluşturalım.
“KAZIMPAŞA’YA ATM

Kazımpaşa Mahallesi’nden ikamet eden vatandaşların uzun yıllardır mahalleye Halkbank ATM’si konulmasını beklediğini söyleyen Başkan Çelik, “Geçenlerde belediyemizi ziyaret eden RTÜK Başkanımız, aynı zamanda Halk Bankası Yönetim Kurulu üyesi olan Sayın Ebubekir Şahin’e konuyu aktardık. Kendisi de sağ olsun Sayın Genel Müdürümüzü aradı. İnşallah kısa bir sürede ATM kurulacak ve Kazımpaşalı hemşehrilerimizin önemli bir talebi yerine getirilmiş olacak” dedi.

ÇOCUK KÜTÜPHANESİ

serdivan Belediyesi’nin 23 Nisan’da oluşturduğu Çocuk Meclisi’nde çocuklar tarafından alınan karar gereği serdivan Trafik Park’ta Çocuk Kütüphanesi açtıklarını söyleyen Başkan Çelik, “serdivan Çocuk Kütüphanemiz 14 yaş çocuklar için serdivan Trafik Park’ta hizmet vermeye başladı. Haftanın 7 günü açık olacak olan kütüphane 08.30-19.00 saatleri arasında hizmet verecek. Seçkin kitap içeriği ile serdivan Çocuk Kütüphanesi serdivan’da önemli bir ihtiyacı karşılayacak” şeklinde konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, seçim sonrası mahallelere yönelik teşekkür ziyaretlerini de sürdürdüklerine değindi. Ziyaretlerin devam edeceğini söyleyen Başkan Çelik, “Seçim öncesinde de söz verdiğim gibi halkın içinde bir başkan olacağım. Beni sık sık esnafın yanında, çarşıda pazarda, hemşehrilerimizin iyi ve kötü günlerinde karşınızda bulacaksınız” dedi. Pasta alarak ilçede ikamet eden ve 1 yaşına basan bebeklerin yaş günlerine de katılan Başkan Çelik, “Gençlerimiz ve yaşlılarımız için de birçok proje hazırladık. Kısa zamanda sosyal belediyecilik anlamında yeni uygulamalarımız olacak. Altyapıdan üst yapıya, kültür sanattan sosyal belediyeciliğe kadar her alanda aktif ve üretken bir belediyecilik ortaya koyacağız. Odağımız insan, sevdamız serdivan” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç