Patlama sesi vatandaşı böyle sokağa döktü

Bugün saat 16.30 sıralarında Akyazı, Hendek, Karasu ve taraklı ilçelerinde büyük patlama sesi duyuldu.

Vatandaşı sokağa döken patlama sesinin acil 112 Acil ihbar Merkezi'ne ihbar yağdı.

Patlama sesi güvenlik birimlerini de harekete geçirdi. Patlamanın  Hendek'teki bir su fabrikasında olduğu iddiası üzerine olay yerine giden ekipler herhangi bir bulguya rastlamadı.

Patlamanın, ses hızını geçen savaş uçaklarının yaptığı eğitim uçuşundan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Vali Kaldırım: “Patlama veya olumsuzluk yok”

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da, patlama iddiasına yönelik yaptığı açıklamada, seslerin sonik patlamadan kaynaklandığını belirterek, "Kıymetli hemşerilerimiz, ilimizde bir patlama meydana geldiği yönünde ihbarlar gelmiş ve paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. İlimiz genelinde yapılan taramada herhangi bir patlama veya olumsuzluk olmadığı ilgili birimlerimizce tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Akyazı'da patlama sesi nedeniyle vatandaşların yaşadığı korku güvenlik kameralarına yansıdı. Kamera görüntülerinde patlama sesini duyan vatandaşların dışarı çıkarak sesin nereden geldiğini anlamaya çalıştığı görüldü.