Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,18:27:19
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3241 0,23
EURO
35,1014 0,06
ALTIN
2.300,58 1,01
BİTCOİN
$71.334 2,80
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
23 Eylül 2022 - 20:18
23 Eylül 2022 - 20:184 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Rektör Al'dan Araştırma Dekanlığı atağı

Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) Araştırma Üniversitesi olma vizyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Hamza Al öncülüğünde sürdürülen çalışmalar sonucunda önemli bir gelişme yaşandı.

Rektör Al'dan Araştırma Dekanlığı atağı
MARMARA GÖZ


Ar-Ge ve inovasyon ekosisteminin güçlendirilmesi amacıyla 'Araştırma Dekanlığı' açıldı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. dr. hamza al, atandığı günden beri her fırsatta dile getirdiği, sosyal ve ekonomik kalkınmada kritik role sahip olan 'Araştırma Üniversitesi' olgusunun Sakarya Üniversitesine kazandırılmasıyla "hem Üniversitemize hem de Ülkemize hizmet etmiş olacağız." ifadelerinde bulundu.  Araştırma üniversitelerinin kültüre, teknolojiye ve topluma katkıda bulunan ulusal kurumlar olduğu ve SAÜ'nün bu potansiyelini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

SAÜ, alanlarında uzman öğretim elemanlarına ve ileri araştırma altyapısına sahip. Türkiye'nin geleceğini şekillendiren projelerin yürütüldüğü, skalası geniş çalışma ve üretim kabiliyetine sahip olan SAÜ, yeterli desteği alarak üniversiteler arasındaki yerini araştırma üniversitesi olarak değiştirmek konusunda iddiasını 'Araştırma Dekanlığı' ile güçlendirdi.

Sakarya Üniversitesi Yönetim Kurulu (ÜYK) Toplantısında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan tarafından sunumu ve tanıtımı yapılan 'Araştırma Dekanlığı'nın kurulması ÜYK üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Birimler arasındaki koordinasyon, kurul ve komisyonların aktifleştirilmesi, bilgi akışının sağlanması, veri toplanması, yenilikçi çalışmalar, potansiyeli açığa çıkarmak, disiplinler arası çalışmak gibi gerekçelerle kurulması önem arz eden Araştırma Dekanlığının dijital alt yapı çalışmaları hakkında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de sadece İTÜ bünyesinde bulunan Araştırma Dekanlığı Stanford, Princeton, Oxford gibi dünyanın lider üniversitelerinin çoğunda 1980'lerden beri etkin bir şekilde çalışmakta olan bir yapı olarak göze çarpıyor. Sakarya Üniversitesi bu oluşumuyla, Türkiye'nin ilgili alanda öncü üniversitelerinden biri olarak hem ulusal hem de uluslararası hedeflerine ulaşma yolunda yeni bir ivme yakalama çabasında olduğunu göstermiş oldu.

SAÜ Araştırma Dekanlığı'nın üç ana kuruluş amacı şu şekilde özetlendi.

Üniversite bünyesinde gerçekleştirilecek araştırma, geliştirme, yenilikçilik faaliyetlerinin koordinasyon içerisinde işletilebilir hale getirilmesi için rehberlik desteği başta olmak üzere mümkün olan her türlü desteğin sağlanabilmesini temin etmek,

Sürdürülebilir araştırma ortamı ve şartlarının korunabilmesi için araştırmacıların karşılaştığı sorunlara etkin çözümler sunmak, araştırma ve geliştirme faaliyetleri kapsamında ulusal ve uluslararası iş birliklerinin kurulmasına ve disiplinler arası çalışmaların başlatılmasına öncülük etmek,

'Araştırma Üniversitesi' olma vizyonu doğrultusunda dünyaya ve ülkemize katkı sağlayan araştırmalar yapabilmek, daha çok araştırma fonundan faydalanabilmek, patent, faydalı model, proje sayısını arttırabilmek, mevcut araştırma şart ve ekipmanlarını daha verimli ve paylaşımcı kullanabilmek, daha yüksek seviyeli ve kaliteli Lisans/Lisansüstü eğitim vermek, daha iyi öğrenciler tarafından tercih edilmek.

SAÜ Araştırma Dekanlığı; Üniversite-Sanayi İşbirliği, Sakarya Teknokent ve Adaptto ile daha etkin bir çalışma ortamı oluşturulması, araştırma merkezleri ve akademik birimlerle sürdürülebilir araştırma ekosisteminin yaratılması, öğrenci odaklı ar-ge faaliyetlerinin artırılması, daha nitelikli proje ve yayınların üretilmesi gibi görevleri de üstlenecek.

Bu gelişmelerin ışığı altında bilimsel araştırma çıktılarının artırılması, bireysel ve toplumsal anlamda çözüm önerilerinin üretildiği, yapılan araştırmalar sonucunda gelecek kuşaklara bilginin aktarılmasının amaçlandığı Araştırma Üniversitesi olma hedefi SAÜ'ye, Sakarya'ya ve Ülkemize değer katacak.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç