- HAVA DURUMU:
-
Parçalı Bulutlu
Sakarya'da 6 ilçeyi kaybeden AK Parti en yüksek oyu o ilçede aldı
Sakarya'da belediye başkanlığı seçimlerinde 6 ilçeyi kaybeden AK Parti'nin oy oranı da bir önceki seçime göre yüzde 18 düştü. AK Parti en yüksek oyu yüzde 50 ile Söğütlü'de aldı. Geçen seçim yüzde 71.40'lık oy oranı ile Marmara birincisi olan Akyazı'da ise oy oranı 47.52'ye düştü.

Türkiye sandık başına gitti. 61 milyondan fazla seçmen oy kullanırken sandıkların tamamı açıldı. ak parti kalesi konumundaki sakarya'da büyük şok yaşadı.
Hendek ve Taraklı'da aday çıkarmayıp MHP adayını destekleyen ak parti, Büyükşehir ve 14 ilçede kendi adayları ile seçime girdi.
ak parti, Erenler, Karapürçek, Geyve, Ferizli, Kaynarca ve Sapanca'yı bu seçimde kaybetti.
ak parti'nin en yüksek oy aldığı ilçede bu seçimde değişti. ak parti en yüksek oyu Söğütlü'de yüzde 50.59 ile aldı.
2019 seçimlerinde yüzde 71.40'lık oy oranı ile Marmara birincisi olan Akyazı'da ise oy oranı 47.52'ye düştü.