22 Haziran 2025|Pazar,15:36:04
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 22.06.2025
DOLAR
39,6706 0,16
EURO
45,7795 0,20
ALTIN
4.297,56 0,15
BİTCOİN
$102.614 1,21
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA KENTSEL DÖNÜŞÜM3 dakika da okunur
09 Haziran 2025 - 13:11
09 Haziran 2025 - 13:112 dakika da okunur 1 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm Yeni
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
1 yorum

Sakarya da su faturalarında yeni uygulama hayata geçti

Sakarya'da yaz döneminde artan su tüketimini dengelemek, vahşi sulama gibi olumsuz etkilerin önüne geçmek ve kaynakları korumak adına su faturalarına yönelik yeni düzenlemeler 1 Haziran'ndan itibaren yürürlüğe girdi.

Sakarya da su faturalarında yeni uygulama hayata geçti
Toprak Turizm Yeni


SASKİ Mayıs Ayı Genel Kurul Toplantısı’nda tarımsal faaliyetlerde içme suyunun kullanımını önlemek ve bahçe aboneliklerine fiyat güncellemesi yapılırken, konutlar için kademeli tarife uygulamasına geçilmesine yönelik kararlar alınmıştı.

oplantıda yaz döneminde artan su tüketimini dengelemek, vahşi sulama gibi olumsuz etkilerin önüne geçmek ve kaynakları korumak adına kritik düzenlemelere imza atılmıştı.

Yeni düzenlemeyle birlikte, park ve bahçe sulamalarında kullanılan abonelik türünün birim fiyatı 1 Haziran 2025 tarihi itibarıyla 100 TL (KDV hariç) olarak belirlendi. Meclis onayından geçen maddeyle suyun daha bilinçli kullanılmasını sağlamanın yanı sıra mevcut kaynakların sürdürülebilirliğine de katkı sağlanacak.

sakarya'da konut aboneliklerinde suyun amacı dışında kullanılması ve yaz döneminde bahçe sulamalarıyla tüketimin artması sebebiyle kademeli fiyat tarifesine geçildi.

Aylık 20 metreküp üzerinde su kullanan aboneler için üç farklı fiyat kademesi uygulanacak. Böylelikle yaz aylarında suyun amacı dışında kullanılması ve yaşanması öngörülen su krizine önlem olacak.

Yeni düzenlemeler 1 Haziran'da uygulamaya başlandı.

 

 

 

 

YORUMLAR (1)
İbrahim aydın
İbrahim aydın

Villa, müstakil evlerde kullanılan havuz suyu, çim sulama suyu, bungalov havuzlarını suyu kademeli iken kendi bahçemde yetiştireceğim ev ihtiyacı amaçlı sebzeler doğrudan 100 tl/litre fiyat uygulaması hakkaniyet uygun değildir. Bu kararın gözden geçirilmesi gerekir. Bu tür bahçe suyununda kademeli olarak fiyatlandırılması gerekir.

CEVAPLA

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç