01 Aralık 2025|Pazartesi,22:16:42
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 30.06.2025
DOLAR
39,9027 0,01
EURO
46,8704 0,06
ALTIN
4.225,05 0,58
BİTCOİN
$107.540 0,16
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA KENTSEL DÖNÜŞÜM3 dakika da okunur
01 Aralık 2025 - 13:14
01 Aralık 2025 - 13:142 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm Yeni
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya Gaz Sahasın'nda deniz altına boru hattı kurulacak

Sakarya Gaz Sahasın'nda Faz 2 kapsamında deniz altına yerleştirilecek boru hatlarının kurulumunu gerçekleştirecek olan Seven Vega havadan görüntülendi.

Sakarya Gaz Sahasın'nda deniz altına boru hattı kurulacak
Toprak Turizm Yeni


Derin deniz projeleri için özel olarak tasarlanmış en gelişmiş makaralı döşeme gemilerinden biri olan Seven Vega isimli gemi Fatih Sarayburnu'na demirledi. 143 metre uzunluğundaki, 3 bin metreye kadar su derinliklerinde kurulum yapabilecek kapasiteye sahip olan Seven Vega'nın sakarya gaz sahasımFaz 2 kapsamında deniz altına yerleştirilecek boru hatlarının kurulumunu gerçekleştireceği öğrenildi.

Kurulacak boru hattının Faz 2 kuyularından gelecek olan gazı, Osman Gazi Yüzer Üretim Ünitesi'ne ulaştıracağı ifade edildi. Ayrıştırılan doğal gazın ise karaya taşınacak hatta iletileceği ifade edildi.

Yılın başında tamamlanacak boru hattının 2026 yılı ortası itibariyle sahaya sabitlenecek olan Osman Gazi Yüzer Üretim Ünitesi'ne bağlanacağı kaydedildi. Bu bağlantıyla günlük 10 milyon metreküp üretim gerçekleştirileceği, böylece sahadaki toplam üretim kapasitesinin günlük 20 milyon metreküpü bulacağı belirtildi.

Öte yandan, projede büyük öneme sahip derin deniz projeleri için özel olarak tasarlanmış en gelişmiş makaralı döşeme gemilerinden biri olan seven vega gemisi ise havadan görüntülendi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!
Aramaktan Vazgeç