20 Nisan 2024|Cumartesi,04:07:59
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.090 0,51
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
18 Ağustos 2022 - 15:31
18 Ağustos 2022 - 15:312 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

sakarya üniversitesi 17 ağustosu unutmadı

Sakarya Üniversitesi Gönüllü Doğal Afet Arama Kurtarma Birimi (SAÜDAK), Sakarya Üniversitesi ve AFAD İl Başkanlığının desteğiyle 17 Ağustos 1999 depreminin 23’üncü yıl dönümünde depremin gerçekleştiği saat 03.02’de Sakarya Üniversitesi Helikopter Pisti’nde bir anma programı gerçekleştirdi.

sakarya üniversitesi 17 ağustosu unutmadı
Yön Bul Akademi


Düzenlenen programa SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, SAÜDAK Başkanı Prof. Dr. Şaban Köktürk ve afad temsilcileri katıldı. Anma Programında depremin meydana geldiği saat 03.0’2’de saygı duruşu gerçekleştirilerek afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize dualar edildi.

Programda konuşan Prof. Dr. Doğan, doğal afet sürecinin sadece sonrası değil, öncesi ve esnasıyla ilgili de yapılan çalışmaların artırılması gerektiğinin altını çizerek, “Bugün deprem afeti sonrası çalışmalar için ciddi bir düzeye gelindiğini söylemek mümkün.  deprem afeti öncesi alınabilecek önlemlerle ilgili de toplumu bilgilendirmek, bilinçlendirmek yine bizlerin görevidir. Dolayısıyla afet esnasında yapılabileceklerle ilgili olarak tatbikatlar artırılmalı. Her haneye afetin öncesi, esnası ve sonrasıyla ilgili bilgilendirmeler yapılmalı, eğitimler verilmeli ve afet farkındalığı oluşturulmalı.” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Doğan, “Sakarya Üniversitesi özelikle deprem alanında öncü üniversite olma özelliğine sahip. Çoğu üniversitede zorunlu olmayan ya da seçmeli olan; depreme Dayanıklı Betonarme Yapı Tasarımı, Yapı Dinamiği, Betonarme Yapıların Projelendirilmesi gibi derslerimiz üniversitemizde zorunlu olarak okutuluyor.” dedi. SAÜDAK’ın çalışmalarının önemine değinen Prof. Dr. Doğan, “Bünyemizde tamamı gönüllü üniversitemiz akademik ve idari personelimizden oluşan arama kurtarma birimimiz SAÜDAK çalışmalarını sürdürüyor. SAÜDAK Başkanı ve ekibini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi.

Anma töreninin devamında söz alan SAÜDAK Başkanı Prof. Dr. Şaban Köktürk, İzmir depremine bir ekiple hareket ettiklerini hatırlatarak, “Allah bu millete bu tür afetleri bir daha yaşatmasın, kaybettiğimiz canlara rahmet diliyorum. ” diye konuştu.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç