28 Nisan 2024|Pazar,15:48:35
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.576 0,87
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
14 Şubat 2024 - 10:51
14 Şubat 2024 - 10:516 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
6 dakika da okunur
0 yorum

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası'nda GES Çalıştay'ı düzenledi

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Güneş Enerji Sistemlerinin yaygınlaştırılması için üyelerine yönelik eğitim çalıştayını katılımın fazla olması sebebi ile Akyazı Ticaret Borsa'sında gerçekleştirdi.

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası'nda GES Çalıştay'ı düzenledi
Toprak Turizm


Haber: Semra Yıldırım

Programda alanında kendini kanıtlamış firmalar ve uzman ekipler, güneş enerji sistemleri  hakkında çalıştaya katılım sağlayan üyelere eğitim verdi. 

Programda konuşan atso Genel Sekreteri Harun Bayrak, Ankara'daki programı nedeniyle çalıştay'a katılamayan  Yönetim Kurulu Başkanı Z. Şinasi Bayraktar'ın çalıştay'a katılan üyelere ve girişimcilere selamını iletti.  

Oda olarak yenilenebilir enerji konusunda çalışma hazırlıklarının olduğunu aktaran Bayrak, meslek komitelerinden gelen talep üzerine süreci öne aldıklarını ifade etti. 

Bayrak, "Çalıştaya gelen ekipler ülkede belli bir noktada kendilerini kanıtlamış olan  büyük firmalar, bu noktada seçici davrandık. Katılımımız kısa zamanda bilgilendirmemize rağmen yoğun oldu. İnanıyorum ki yenilenebilir enerjiyle alakalı sormak istenilen her hangi bir durum söz konusu olduğunda ilgili  firmalar her zaman yardımcı  olacaktır." dedi.  

BÖLGEMİZ ÇOK MÜSAİT

'Yenilenebilir enerji olmazsa  olmaz' diyen Harun Bayrak, şunları söyledi: 

"GES ve RES gibi projeler  bölgemizde çok müsait olduğundan dolayı fazlası ile  talep görüyor. Hedefleri ilerleyen süreçlerde göreceğiz. Sadece bizim üyelerimizde değil, Türkiye'de bakıldığı zaman bulunmuş olduğu konum itibariyle güneşi bol aldığından dolayı çok uygun bir durum söz konusu olduğu için ben hedeflerin büyük olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu ilerleyen süreçler de artarak katlana katlana büyüyecektir. Çalıştayımıza KOSGEB il müdürümüzü de davet ettik, üyelerin sorduğu soruları bizzat müdürümüz cevap verdi. Gelen ekibimiz çok nitelikli bu noktada her hangi bir soru havada kalmadı, bütün üyelerimiz cevaplarını aldılar.

Biz atso olarak meslek komitelerine önem veren Odayız. Her hangi bir meslek komitesinden gelecek olan talep olduğunda taşın altına Yönetim Kurulu Başkanımız, Yönetim kurulumuz ve Meclisimiz olarak her zaman elimizi koymaya hazırız.Bu nokta da yeterki üyenin menfati söz konusu olsun, elimizden geleni her zaman yapacagımızı ifade ederiz dedi.

DAHA İLERİYE GÖTÜRECEĞİZ

C&D  Clean Energy İş Geliştirme Müdürü Neşe Kar ise Türkiye'deki çatı ve arazi santralleri kurmak için ilgili mevzuatları ve batarya depolama sistemleri hakkında bilgilendirme yaptıklarını ifade ederek, " güneş enerji sistemlerinde Türkiye ve Çin umarım güzel işbirliği yaparlar. Yenilenebilir enerjiyi daha ileri götüreceğiz. Türkiye de üretilen panellerin makinaları, hammaddelerinin yüzde 80-90'nı Çinden geliyor. O yüzden yoğun bir bağlantı içerisindeyiz. Çin, güneş sektöründe lider o yüzden daha çok işbirliği yapacağız." diye konuştu.

T Dinamik Enerji A.Ş. Enerji Depolama Birim Direktörü Doç. Dr. Muhsin Mazman da atso'nun davetlisi olarak güneş enerji sistemlerini tanıtmak üzere bugün akyazı'da olduklarını dile getirerek, " Yenilenebilir enerji adından da anlaşıldığı gibi bir defa da tüketilmeyen defalarca belli bir kaynağa bağlı olmadan, tekrar tekrar üretilebilen enerji anlamına geliyor genel itibariyle bildiğimiz ismiyle güneş, enerji, hidro, karbondioksit emisyonu olmayan ve aynı zaman da sürekli kendini tekrar edebilen sistemlere diyoruz. 

AMACIMIZ GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNİ TANITMAK

Temel amacımız güneş enerji sistemlerini tanıtmak özellikle çatı ve arazi kurulumları, bunların fizibiliteleri, teşvik kapsamları, KOSGEB'te son zamanlarda çıkan bir teşvik vardı onun buradaki yatırımcılara ve esnafa getireceği avantajlar onlarla ilgili teknik bilgiler vermek bu sistemleri nasıl kurabileceklerini, malzemeleri ve panellerin verimlilikleri, kaliteleri, nelere dikkat etmeleri gerektiğini, yatırımcıların zarar etmemesi ve daha fayda sağlaması için nelere yapması gerektiği, nasıl davranması gerektiğiyle ilgili aslında eğitim de değil karşılıklı sohbet yaptığımız çok bilinçli bir kitleyle birlikteydik. Onlar sordu biz cevapladık bildiğimiz kadarıyla karşılıklı öğrendik. 

YEŞİLİ KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ

Sakarya, Türkiye'nin gözbebeği bir yer, çok güzel bir şehir. Yemyeşil ve bizim buraya gelme hedefimiz zaten yeşili korumaya çalışıyoruz. Tüm dünya Sakarya olsun istiyoruz, Sakarya'nın böyle kalmasını istiyoruz. Böyle kalabilmesi için de biz buna sürdürebilirlik diyoruz, mevcut enerjiye ulaşabilme ve enerjiyi kullanma alışkanlıklarımız değişmeden sürdürülebilir bir şekilde konforumuzdan bir ödün ve çevreye de zarar vermeden sürdürebilir bir enerji geleceğe tasavvuf ediyoruz ve bunu tanıtmaya çalışıyoruz. 

YAYGINLAŞSIN  İSTİYORUZ

Diyoruz ki Sakarya bölgesi bu kadar yemyeşil bir yer, böyle kalmasını istiyorsanız güneş enerji sistemleriyle enerjinizi kullanın, doğayı karbondioksitle kirletmeyin, daha temiz şekilde tutun. Bu sistem daha da yaygınlaşsın istiyoruz, bu bölgelerde yeni yeni kurulmaya başlandı. Özellikle evlerimiz gayet güzel, müstakil, çatılı buralarda evsel anlamında yararlanılacak çok imkanlar var. Bir çok işletmelerimiz var bu işletmelerimiz ihracat yapıyor, ihracatta sınırda karbon vergisine takılmamaları için temiz ve yeşil enerjiyle üretim yapabilmeleri için onlara imkanları anlattık." ifadelerini kullandı.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç