29 Nisan 2024|Pazartesi,09:36:57
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.04.2024
DOLAR
32,4627 0,08
EURO
34,8778 0,39
ALTIN
2.434,77 0,16
BİTCOİN
$62.139 2,66
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
27 Ekim 2023 - 10:00
27 Ekim 2023 - 10:005 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Erenler'de Cumhuriyet'in 100. yılı yarış ve etkinliklerle kutlandı

Erenler Kaymakamlığı Koordinesinde Erenler Belediyesi ve Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan programlar kapsamında Cumhuriyetin 100. Yılı çeşitli yarış ve etkinlikler ile kutlandı.

Erenler'de Cumhuriyet'in 100. yılı yarış ve etkinliklerle kutlandı
MARMARA GÖZ


Türkiye cumhuriyeti’nin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında Erenler’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sakarya Valiliği Koordinesinde erenler belediyesi ve Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlen programlar kapsamında cumhuriyetin 100. Yılı coşku ile kutlanıldı.
 
YÜZÜNCÜ YILDA MALZUMLAR UNUTULMADI

Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri öncesi protokolün açılış konuşmalarıyla başlayan program, çocukların ve öğrencilerin coşkusuna sahne oldu. 
İlk olarak kürsüye gelen Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı selamlama konuşmasının ardından masum Filistinlileri de unutmayarak şunları kaydetti; “Sözlerimin başında her birimizin büyük bir üzüntüyle takip ettiği katil İsrail’in Gazze’de hastaneleri okulları camileri bombalayarak çocukları kadınları sivilleri hedef alan saldırılarını kınıyor hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralılara şifa diliyorum.”

İl genelinde Eğitime yapılan katıları sanat ve sporla da birleştirdiklerini kaydeden Savaşçı yarışlara katılan 200 öğrenciye teşekkür ederek, tüm öğrencileri akademik açıdan da donanmalı birer birey haline getirmek için canla başla çalıştıklarını vurguladı. Konuşmalarının sonunda cumhuriyetimizin 100. Yılında birlik ve beraberlik içinde daha büyük başarılara imza atacaklarını belirten Savaşçı, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da rahmet ve minnetle anarak, rahmetli belediye başkanı Fevzi Kılıç'ı da unutmayarak, etkinliklerde katkısı olan herkese teşekkür etti.

TÜRKİYE YÜZYILINA ESERLERLE DAMGA VURMAYA DEVAM EDİYORUZ

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Erenler Belediye Başkanı Rahmi Şengül cumhuriyetin kuruluşuna da vurgu yaparak şunları kaydetti; “Bu topraklarda 1071 'den 2023'e kadar millet olarak çok badireler atlattık ve her zaman omuz omuza her türlü zorluğu aşmayı bildik. Ne mutlu ki bugün de burada cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamak bizlere nasip oldu.

Bir millet düşünün ki, kurtuluş mücadelesini yürütmüş, vatanı bağımsızlığa kavuşturmuş ve yeni bir cumhuriyet kurmuş. İşte bu sebepledir ki meclisimize Gazi Meclis unvanı verilmiştir. Ve en nihayetinde 29 Ekim 1923'te gazi meclisimiz cumhuriyeti ilan etmiştir. 29 Ekim cumhuriyet Bayramı, sadece cumhuriyetin ilanı olarak değil bir milletin zaferi ve uyanışıdır. Bu uyanışı son 20 yılda yaptığımız büyük hamlelerle ve yatırımlarla bir kere daha göstermiş olduk.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Büyük Eserlerle Türkiye Yüzyılına damga vurmaya devam ediyoruz, edeceğiz.” 

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazileri saygıyla anan Şengül, daha sonra kürsüyü Erenler Kaymakamı Günhan Yazar’a devretti.


ECDADIMIZIN RUHU VE DUALARLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Konuşmalarına cumhuriyetin 100. Yılının anlam ve öneminden bahsederek başlayan Erenler Kaymakamı Günhan Yazar, millet olarak her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi bildiklerini belirterek şunları kaydetti; “100 yıldır ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırmak için canla başla çalışıyoruz. Hepimizin bildiği gibi zaman zaman bu yolumuzda engel olmaya çalışanlar oluyor. Bunun adı bazen pkk oluyor bazen fetö oluyor, bazen dış güçler oluyor ama biz ecdadımızdan aldığımız ruhla ve güzel insanların dualarıyla yolumuza devam ediyoruz. cumhuriyet bizim için yol demek okul demek, köprü demek üniversite demek, medeniyet demek ama en önemlisi cumhuriyet bizim için mazlum insanların yanında olmak demek. Bugün de İsrail terör devletinin karşısında mazlumların Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

KROSS KOŞUSU, BİSİKLET YARIŞI ve CUMHURİYET KONSERİ

Fevzi Kılıç Caddesi’nde Kros cumhuriyet Koşusu ile başlayan ve cumhuriyet Bisiklet Turu ile devam eden programda ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yarıştı. Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere cumhuriyetin 100. Yılına özel yapılan madalyalar takdim edildi. Sonrasında belediye hizmet binası bahçesinde Ali Dilmen Lisesi Orkestrasının sahne aldığı konserle devam etkinlikler büyük bir coşkuyla sona erdi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç