30 Nisan 2024|Salı,21:01:57
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 30.04.2024
DOLAR
32,3842 0,11
EURO
34,6156 0,54
ALTIN
2.391,00 1,81
BİTCOİN
$60.300 4,31
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
03 Kasım 2023 - 15:50
03 Kasım 2023 - 15:503 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

ETD'nin toplantısında birlik ve beraberlik vurgusu

Ekonomi Ticaret Derneği'nin (ETD) olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, SATSO Divan Katibi Meclis Üyesi Serap Yılmaz ile konuşmacı, eğitmen ve yazar Emrah Kozan konuk oldu.

ETD'nin toplantısında birlik ve beraberlik vurgusu
Toprak Turizm


Haber: Sibel Hamurcu

etd'nin olağan toplantısı SEN Otel'de gerçekleşti. toplantıya satso Meclis Başkanı Erdem Ercan, satso Divan Katibi Meclis Üyesi Serap Yılmaz, konuşmacı, eğitmen ve yazar Emrah Kozan katıldı.

toplantıya etd Sakarya Şube Başkanı Şamil Dedeoğlu ve üyeler de iştirak etti. Ekonomik gelişmelerin ele alındığı toplantıda konuşan Şamil Dedeoğlu, satso liderliğinde Sakarya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile beraber Rusya ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti. Rusya'da çok ciddi özel ve tüzel çalışmalar yaptıklarını belirten Dedeoğlu; "Çok ciddi kazanımlar elde ettik. Rusya'da ticari tehditler söz konusu, ciddi manada. Fırsatların tehditlerden daha önde olduğu bir dönemdeyiz şu an. Çok ciddi bir pazar var" diye konuştu.
2024 ZOR GEÇECEK

Merkez bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 58'den yüzde 65'e çıkardığını ifade eden Şamil Dedeoğlu, sıkılaştırma politikasının devam ettiğini, 2024 yılının zor geçeceğine vurgu yaptı.

Şehirdeki birlikteliğe değinen Dedeoğlu;

"Karşımızda birçok tehdit bulunuyor. Bizim gücümüz sınırlı, şirketler olarak. Çoğu meselede yalnız kalıyoruz. Bu birliktelikler, yan yana gelmeler, omuz omuza mücadele etmeler sayesinde birçok sorunu aşabileceğimize inanıyorum. Sakarya göçmen bir şehir, ruhu da göçmen aslında. Bu göçmenlik refleksine karşı yan yana gelmek kolay bir iş değil. satso, bu konuda öncü bir rol oynuyor. Sakarya'daki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesi büyük bir başarı. Dernekler bir arada çalışarak hizmet üretiyorlar. Bu konuda satso'dan çok memnunuz" dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLURSAK BİRÇOK ŞEY BAŞARABİLİRİZ

Erdem Ercan ise satso'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. 'satso çok şey yapıyor' dedi.
Ercan;  "Her ayın son çarşambası meclis toplantımızı düzenleriz. Meclis üyelerimiz, üyelerin dertlerini, sıkıntılarını, taleplerini ve isteklerini meclis kürsüsünde dile getirirler. Dün, 11 komiteyi ilgilendiren bir konu vardı. Şehirde 500'ü aşkın şubesi bulunan zincir marketler var ve  bu marketlere ürün tedariği yapan üreten  birçok iş insanımız bulunuyor. Yapı tamir ürünlerinden araç parçalarına kadar çeşitli ürünler satıyorlar. İşte satso, bu tür gündemleri oluşturuyor. Birlik içinde olanlar, her zaman olmayanları yenerler. Sakarya'da daha önce 17 gazoz üreticisi bulunuyormuş. Şu an hiçbiri yok. Birlik ve beraberlik içinde hareket edersek, bu şehirde birçok şey başarabiliriz. İhracatımızı sürdürebiliriz. Biz satso olarak şehrin geleceği konusunda büyük bir heyecan taşıyoruz" şeklinde konuştu.

Bilişimci, eğitmen ve yazar Emrah Kozan da yapay zeka ve teknolojik gelişmeler hakkında bilgi verdi.

toplantının ardından Kozan, imzaladığı kitaplarını etd üyelerine dağıttı.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç