27 Nisan 2024|Cumartesi,08:26:52
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$62.956 2,04
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
22 Ağustos 2023 - 13:06
22 Ağustos 2023 - 13:063 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Ferizli MYO yeni binasına taşınacak

SUBÜ ve Ferizli Belediyesi arasında Ferizli MYO’nun ilçe merkezinde yer alan iş merkezine taşınması ve merkezin eğitim binasına dönüştürülmesine yönelik gerekli inşa faaliyetlerini yürütülmesi için protokol imzalandı.

Ferizli MYO yeni binasına taşınacak
Yön Bul Akademi


Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve ferizli Belediyesi arasında mevcut ferizli Meslek Yüksekokulu binasının yapılan incelemeler neticesinde depreme dayanıksız olduğunun tespit edilmesi nedeniyle ferizli ilçe merkezinde bulunan ‘İş Merkezi’ binasının SUBÜ’ye tahsis edilerek eğitim binasına dönüştürülmesi için protokol imzalandı. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu tarafından imza altına alınan protokole göre binanın zemin kat, 1’inci kat ve 2’inci katları dönüştürülecek. ferizli Belediyesi konferans salonu ve mescitlerin bulunacağı bodrum kattaki dönüşümleri tamamlayarak bahçe duvarı imalatını ve peyzaj düzenlemesini gerçekleştirecek.

Hızlı bir şekilde tamamlayacağız

ferizli MYO’nun spesifik programları ile ilçe ve şehir için önemine dikkat çeken SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Karadeniz ve Kuzey Marmara Otoyolu aksında lojistik açıdan önemi artan ve organize sanayi bölgesi her geçen gün gelişimini sürdüren ilçede sürekli nitelikli çalışan ihtiyacı bulunuyor. Bu anlamda ferizli MYO büyük öneme sahip. İncelemeler neticesinde mevcut binanın depreme dayanıklı olmadığının tespit edilmesi ve bir dönem dahi eğitim-öğretim için uygun şartlara sahip olmaması nedeniyle alternatif çözümler üretmeye çalışmıştık. ferizli Belediye Başkanımız ilçe için bir irade ortaya koyarak iş merkezini üniversitemize tahsis edeceklerini ve dönüşüm çalışmalarına yardım edeceklerini söyledi. Protokolümüzü imzaladık. İnşallah çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlayarak 2023-2024 Akademik Yılı başında yeni binada eğitim-öğretime başlayacağız” diye konuştu.

Her zaman destek olacağız

SUBÜ ferizli MYO’nun çalışmaları, eğitimi ve öğrencileri ile ilçenin gelişimi ve sosyal yaşantısı için önemine dikkat çeken ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, “Biz her geçen gün gelişen ve bu gelişimini sağlıklı bir şekilde sürdürmeye çalışan bir ilçeyiz. Üniversite bu noktada hem sorunların çözümüne yönelik Ar-Ge çalışmalarının merkezi olması bakımından hem de nitelikli iş gücü yetiştirmesi açısından son derece kritik bir noktada bulunuyor. Mevcut binanın depreme dayanıksız olduğunun tespit edilmesi nedeniyle mülkiyeti belediyemizde bulunan iş merkezini imzaladığımız protokolle SUBÜ’ye tahsis ettik. Artık eğitim-öğretim faaliyetleri yeni yerinde devam edecek. İlçemizin gelişimiyle birlikte ferizli MYO’yu çok daha iyi imkânlara kavuşturma arzusundayız. Bu anlamda gereken desteği her zaman sağlayacağız. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç