27 Nisan 2024|Cumartesi,09:56:52
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.092 2,08
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
17 Temmuz 2023 - 16:14
17 Temmuz 2023 - 16:143 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Güney Koreli heyetten SUBÜ’ye ziyaret

SUBÜ, başta Biyomedikal Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde geliştirilen iki kanser tedavi cihazının ticarileştirilmesi olmak üzere sanayi ve eğitim alanlarında iş birlikleri geliştirmek üzere Güney Kore Ticaret Endüstri ve Enerji Bakanlığı ile Kore Teknoloji Geliştirme Enstitüsü’nden gelen bir heyeti ağırladı.

Güney Koreli heyetten SUBÜ’ye ziyaret
Toprak Turizm


Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Güney Kore ile başta akademisyenlerin biyomedikal alandaki projeler sonucu ortaya çıkardıkları ürünlerin ticarileşmesi olmak üzere yeni iş birlikleri geliştirmek için görüşmeler yürütüyor. Bu kapsamda Güney Kore Ticaret Endüstri ve Enerji Bakanlığı’dan Genel Müdür Lee Mnwoo ve Müdür Yardımcısı Ko Eunjung ile Kore Teknoloji Geliştirme Enstitüsü’nden (KIAT) Park Cheonkyo ve Cho Honglae SUBÜ’ye ziyarette bulundu. SUBÜ Teknoloji Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hyun Soo Lim mihmandarlığında temaslarda bulunan Güney Kore heyeti SUBÜ ve akademisyenlerin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldıktan sonra birimleri ziyaret etti ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile hayata geçirilebilecek iş birlikleri için görüşmede bulundu.

Ziyaret detayları

İlk olarak SUBÜ Senato Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve karşılıklı heyetlerin yer aldığı toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, Güney Kore heyetine SUBÜ’nün eğitim modeli, Nehir Teknokent’in faaliyet alanı, uygulama ve araştırma merkezlerinin faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. Daha sonra atölyeler ziyaret edilerek Türkiye ve yurt dışında yapılan teknoloji yarışmalarında başarılı sonuçlar elde eden elektrikli ve hidromobil araçlar öğrenciler tarafından tanıtıldı. Biyomedikal Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde ise heyetin ana ziyaret nedenlerinden olan ve kanser tedavisi amacıyla TÜBİTAK projeleri kapsamında geliştirilen Prof. Dr. Hyun Soo Lim’in Fotodinamik Terapi Lazer Cihazı ile Doç. Dr. Mustafa Zahid Yıldız’ın Fotodinamik Lazer Led Cihazının ticarileşmesine yönelik atılabilecek adımlar ele alındı. Ayrıca merkez faaliyetlerine ilişkin detaylar paylaşıldı. Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü ziyaretinde ise Dr. Öğretim Üyesi Ali Furkan Kamanlı, koordinatörlüğün özelliklerine ve yarışmalardaki rolüne ilişkin detayları aktardı. Son olarak Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın makamında biyomedikal alan dışında Avrupa Birliği fonları ve sanayi ile eğitim alanlarında yapılabilecek iş birlikleri konuşuldu.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç