Marmara Göz
03 Mayıs 2024|Cuma,17:34:25
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 03.05.2024
DOLAR
32,3452 0,04
EURO
34,8343 0,12
ALTIN
2.380,46 0,68
BİTCOİN
$61.680 5,29
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
09 Ağustos 2023 - 16:26
09 Ağustos 2023 - 16:266 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
6 dakika da okunur
0 yorum

Her zaman yatırımcıya yardımcı olacağız

Atso Başkanı Bayraktar girişimcileri beklediğini ve yardımcı olacağını ifade etti.

Her zaman yatırımcıya yardımcı olacağız
Toprak Turizm


Bayraktar ; Seçim dönemini geride bıraktık Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını  temenni ederim fakat ülke olarak yaşamış olduğumuz pandemi salgınından sonra salgının getirmiş olduğu arz talep durumundaki yetersizlik, döviz fiyatlarındaki dengesizlik, finans piyasalarındaki riskler, hammaddeye ulaşamama ve yüksek fiyat girdileri genel olarak yaşanan sorunlar maalesef bizleri endişelendirir hale gelmiştir.

Ekonomideki belirsizlik oranın yüksek olması finansal tablonun netleşmemesi büyümede ve kalkınmadaki hızımızı olumsuz olarak etkilemektedir.Uygulanan fiyat politikaları ekonomide pazarda marketde gerçeği yansıtmıyor.Özel sektör ve meslek erbaplarımız  belirsizlikler sebebi ile risk ve getiri  hesaplamasını yapamıyor. Bu durum yatırım düşüncesi içinde olan tacirleri girişimcileri istihdam sağlayacak olan yatırımcıyı düşündürüyor ve yatırımını ertelemek zorunda kalıyor.Ülke ekonomisinin büyümesine ve üretim kapasitesinin azalmasına ihracat rakamlarının düşmesine sebebiyet veriyor.

Son zamanda gelen zamlar ve ön görülemeyen vergi artışları artan maliyetler işletmelerin öz sermayelerinden tüketmelerine ve finansal olarak sıkıntı içine düşmelerine sebebiyet veriyor.Finansman talebi olduğunda ise mevcut politikalar sebebi ile ihtiyacı hasıl olan krediye ulaşmak mümkün görünmüyor.

Bunun yanında işverenlerin nitelikli iş gücü bulması oldukça zor hale geldi. Bu vesile ile bizlerde Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası olarak işverenin mevcuttaki istihdamına nitelik kazandırmak ve gelecekte işgücüne katkı sağlayacak olan gençlerimizi kurum hizmet binamızdaki eğitimler sonucunda sertifika programlarına dahil ederek gerek görülmesi halinde ilçemizde eğitim veren meslek liselerinde uygulamalı olarak belli aralıklarla nitelik kazanmalarına yardımcı oluyor ve finansman sağlıyoruz.

Ticaret erbeplarımız ayakta kalmak için mücadeleyi bırakmadan üretmeye istihdamını korumaya devam ediyor. İlimizde Türkiye ihracatçılar meclisi tarafından açıklanan verilere göre Haziran ayında 480.5 milyon dolar ihracat gerçekleşmiştir.Yılın ilk yarısında kümülatif olarak 2.7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Sakarya, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ihracatını %23.53 oranında artırırken aynı zamanda ülke ihracatındaki payını da 0.81 puan oranında artırarak ülke ihracatına 2,67’lik bir katkı sağlamıştır. Bu koşullarda  üretmeye devam eden, ülkeye katma değer sağlayan işverenimize tacirimize teşekkürü bir borç bilirim.

Bayraktar bölgemize ilçemize değer katacak olan Akyazı Gıda   OSB hakkında da bilgi verdi.

Bayraktar geçmiş olduğumuz günlerde tekrardan ilgili kurumlar ile bir dizi görüşmeler içinde olduk ve süreci hızlandırmak için gereken ne ise yapacağımızı bir kez defa daha ifade ettik.

OSB’nin önemine değinen Bayraktar  Sakarya  ve  bölgedeki yatırımcılar için Akyazı Gıda   OSB’nin önemli imkanlar sunacağını  ifade ederek yapılacak yatırımlarla bölgenin sanayide, ihracatta ve tarımda daha da güçleneceğini ve istihdamın büyük oranda artacağını söyledi.

OSB’nin konumu nedeniyle de iş dünyası için adeta bir cazibe merkezi olduğunu kaydeden Bayraktar, “İlk etapta 2500 dönüm arsa tahsisine başladığımız Akyazı Gıda  OSB sayesinde sektörel ve bölgesel çeşitliliğimizin artacağına inanıyorum. Özellikle Karasu Limanı’na olan mesafesi ve metropollere olan yakınlığı münasebeti ile yatırımcılarımıza birçok önemli ulaşım ve lojistik avantajı sunuyor. OSB’nin inşa süreci tamamlandığında ve tamamı ile faaliyete başladığında ülkemizde ve bölgemizdeki  ilk ve  önemli Gıda OSB’lerinden biri olacak ve hem şehrimizin hem de bölgemizin tarımdaki üretim kapasitesini çok daha güçlendirecek. Yapacağımız çalışmalar ve girişimlerle Akyazı Gıda  OSB’de sanayimizi hava kirliliğinden uzak, modern teknoloji ile buluşturarak tüm sektörlere yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Akyazı Gıda Organize Sanayi Bölgesi’nin yapısı, arsa tahsis işlemleri ve OSB’nin önemini artıran unsurlar hakkında da bilgi veren  Bayraktar OSB’de arsa tahsisi yapılan 1. etap alanın yaklaşık 2500 dönüm olduğunu, henüz parselasyonu yapılmayan bir alanın da gerek görülmesi halinde  gelecek parsel taleplerine göre değerlendirileceğini ifade etti.

Akyazı Gıda  Organize Sanayi Bölgesi’nin yaklaşık 25 bin kişiye istihdam sağlayacağına dikkati çeken Bayraktar, “Akyazı OSB, bölgemizde kurulacak olan  ilk  Gıda Organize Sanayi Bölgesi olacaktır. OSB genişleme sahası ile birlikte büyütülme imkanına sahiptir. Bu noktada büyük önem taşıyan bir başka konu da OSB’nin ulaşımda sunduğu avantajlardır.

Akyazı Gıda  OSB, Kuzey Marmara Otoyolunun dibinde  olması ve Karasu Limanına olan yakınlığı ile adeta biz cazibe merkezidir.

Bu vesile ile İlçemize ve bölgemize yatırımda bulunmak isteyen girişimcilerimizi bekliyor Akyazı Ticaret Ve Sanayi Odası olarak her zaman yatırımcıya yardımcı olacağımızı  ifade ederiz’’ dedi.

Bayraktar ; Akyazı Gıda OSB kuruluşunu gerçekleştireceğimiz bu  süre zarfında iş birliği içinde olduğumuz Akyazı Belediyesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve ilgili kurumlar ile istişare toplantıları yaparak süreci hızlandırıyoruz. Her bir kuruma iş birliği içinde olmaları münasebeti ile teşekkür ederim ifadelerinde bulundu.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç