28 Nisan 2024|Pazar,23:09:05
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.723 0,47
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
16 Kasım 2023 - 16:04
16 Kasım 2023 - 16:042 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ'de okuyucu ve işaretleyici görevli eğitimi

Sakarya Üniversitesi, Engelsiz Yaşam ve Destek Koordinatörlüğü ile Personel Dairesi Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen "Okuyucu ve İşaretleyici Görevli Eğitimi" etkinliği, SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi

SAÜ'de okuyucu ve işaretleyici görevli eğitimi
Yön Bul Akademi


Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Arş.Gör. Huzeyfe Aydın ve Şef İbrahim Bingül'ün yanı sıra, Engelsiz Yaşam Koordinatörü Doç.Dr. Cihan Selek Öz, koordinatör yardımcıları ve birçok akademisyen de katılım gösterdi.

Engelsiz Yaşam Koordinatörü Doç.Dr. Cihan Selek Öz açılış konuşmasında bu eğitimin önemine değinerek Yükseköğretim Kurulu'nun çıkardığı yönetmelikle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Yönetmelik, engelli bireylere yönelik sınavlara katılımı düzenleyerek, öğretim elemanlarından okuyucu işaretleyici eğitimi almasını ve gerekliliklerin yerine getirilmesini şart koşuyor.

Şef İbrahim Bingül'ün konuşmasında, engellilik ve özürlülük kavramları detaylı bir şekilde ele alındı. Bingül, engellenmenin toplumsal kaynaklara erişimdeki zorlukları temsil ettiğini belirterek, örneklerle açıklamalarda bulundu. Bingül, okuyucu ve işaretleyici eğitimlerinin önemine dikkat çekerek, " Okuyucu ve işaretleyici eğitiminin en iyi yanı, birbirimizden tek taraflı iyi niyetler beklemek yerine karşılıklı iyi niyetler taşımamızı hatırlatması" ifadelerini kullandı.

Eğitimde devam eden bölümde Arş.Gör. Huzeyfe Aydın, okuyucu ve işaretleyici görevlilerin dikkat etmeleri gereken kuralları detaylı bir şekilde anlattı. Aydın, öğrencilere yönelik sınav esnasındaki görevliliklerini vurgulayarak, bilgi paylaşımının engelli bireylere yönelik destek sağlama konusunda kilit bir rol oynadığını belirtti.

Etkinlik Arş.Gör. Huzeyfe Aydın ve Şef İbrahim Bingül'e teşekkür belgelerinin takdiminin ardından son buldu.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç