29 Nisan 2024|Pazartesi,23:21:03
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.04.2024
DOLAR
32,4900 0,16
EURO
34,8569 0,33
ALTIN
2.440,48 0,07
BİTCOİN
$63.104 0,84
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
04 Nisan 2024 - 22:32
04 Nisan 2024 - 22:324 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Vali Karadeniz'den Kadir Gecesi mesajı

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Karadeniz'den Kadir Gecesi mesajı
MARMARA GÖZ


Vali Karadeniz'in mesajı şöyle; "

Yüce Allah'ın bizlere bahşettiği sonsuz rahmet, bereket ve affına mazhar olmamıza vesile kılınan bu mübarek Ramazan ayının manevi atmosferi içerisinde bin aydan daha hayırlı olan yine bir kadir gecesi'ne ulaşmanın sevinci, huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Rabbimizden tüm insanlığın ebedi saadete erişmesine aracılık etmesi, yine insanlığa rehberlik etmesi ve kurtuluşun kapılarını aralaması için gönderilen Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Mübarek kadir gecesi, bizler için tüm zaman dilimlerinden daha kıymetli ve daha üstündür.

Yalnızca Müslüman Aleminin değil, tüm insanlığın huzur, kurtuluş, barış ve selametine vesile kılınmış Yüce Kitabımız, insanoğlunun hem dünya hem de ahiret hayatını aydınlatan kutlu bir ışıktır. Bizler bu eşsiz zaman dilimini Kur’an-ı Kerim’in her iki alemi karanlıktan kurtarıp aydınlığa ulaştıran bu ışığı doğrultusunda, geçmiş zaman dilimlerinde olduğu gibi bugün de her yönüyle kazançlı ve bereketli bir amaca dönüştürmeliyiz.

Her halimizle kurtuluşumuza vesile kılınan bu maneviyat dolu geceyi, kaçırılmayacak bir fırsat olarak görmeli ve içsel bir arınma ve bağışlanma olarak değerlendirmeliyiz. Tüm insanlığın kılavuzu ve aydınlatıcı bir rehberi konumunda bulunan Yüce Kitabımızın barış, adalet, sevgi ve huzur dolu mesajlarını her ayrıntısıyla iyi anlayıp, bu geceyi Kur'an'ın öğretileriyle donanmış bir şekilde geçirerek O’nun rehberliğinde yolumuza devam etmeliyiz.

Her türlü dua kapılarının sonuna kadar açıldığı bu Mukaddes Gecede Yüce Rabbimizden en büyük temennimiz; özellikle son zamanlarda Müslüman coğrafyalarında yaşanan ve özellikle Filistin’de zulme, katliama ve soykırıma dönüşen vahşetin bir an önce son bulması ve tüm dünyanın dini, dili, ırkı ne olursa olsun bu gibi zulümlere vesile olan zihniyetlere karşı harekete geçerek haklı bir tepki göstermesi ve sonuna kadar karşısında durmasıdır.

Aynı zamanda Ülkemizde meydana gelen depremler, yangınlar, sel felaketleri ve her türlü afet ve sıkıntılardan muhafaza eylemesi, milletçe her türlü sıkıntı ve sorunda büyük bir fedakârlık ve dayanışma örneği ortaya koyduğumuz, devletimiz ve milletimizin omuz omuza vererek vatandaşlarımızın her bir derdini kendi derdi bilip yaralarını el birliğiyle sarma gayretinde olduğumuz böylesi acıları bir daha yaşatmamasıdır.

11 ayın sultanı Mübarek Ramazan’ı Şerif ayı içerisinde bulunan ve bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesi vesilesiyle; ülkemizde, gönül coğrafyamızda ve mazlumların dertlendiği, dara düştüğü ve acı çektiği her yerde hayatını kaybedenleri rahmetle yad ediyor, bununla birlikte bu Aziz Vatan uğruna gözünü kırpmadan fedai can veren tüm Şehitlerimize ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimize Yüce Allah’tan rahmet, Aziz Milletimize ve kederli ailelerine tekrar başsağlığı ve sabırlar temennisinde bulunuyorum.

Başta Sakaryalı hemşehrilerim olmak üzere; Aziz Milletimizin ve bütün İslam Aleminin Mübarek kadir gecesinin kurtuluşumuza vesile olmasını diliyor, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olması temenni ediyorum.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç