Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,00:34:40
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3430 0,08
EURO
35,0087 0,16
ALTIN
2.324,00 0,15
BİTCOİN
$70.834 2,41
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
24 Mart 2023 - 16:02
24 Mart 2023 - 16:024 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

SATSO 16. Meslek Komitesi Öncülüğünde Sigorta Acentesi İşletmeciliği Eğitimi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 16. Meslek Komitesi (Sigortacılık ve Finans) organizasyonuyla sektör üyelerine yönelik "Sigorta Acentesi İşletmeciliği Eğitimi" gerçekleştirildi.

SATSO 16. Meslek Komitesi Öncülüğünde Sigorta Acentesi İşletmeciliği Eğitimi
Toprak Turizm


16. meslek komitesi Üyelerinin ev sahipliğinde satso hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölüm Başkanı, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Danışmanı Prof. Dr. Nilüfer Dalkılıç katılımcılara ayrıntılı birçok bilgi aktardı. 

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren 16. meslek komitesi Başkanı Ünal Ünalan, sigortacılığın dünyanın en önemli hizmet sektörleri arasında başlarda olduğunu ve her geçen gün kendini geliştirdiğini ifade ederek satso üyelerinin de bu gelişime entegre olmasının önemine vurgu yaptı. Tüketicilere verilecek hizmet standartlarının gelişmesinde bu eğitimin ciddi katkıları olacağını belirterek katılımcılara teşekkür etti. 

Prof. Dr.Dalkılıç, acente işlevleri, etkin acente yönetimi, acentelerde portföy yönetimi, acentelerde müşteri ilişkileri, acentelerde önem kazanan konular ve  yeni nesil sigorta acenteliği konusunda sunumlarla desteklediği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sigorta sektörünün sorunlarını mikro ve makro olarak 2’ye ayırabiliriz. Kalifiye personel yetersizliği, haksız rekabet, sahte hasar sorunu, acente standartları ve teknolojik alt yapı yetersizliği gibi sorunlar sayılabilir. Sektörün en önemli aktörü acentelerdir ve sizin sorunlarınız çözülürse sektörde ilerleyecektir. 

Daha atılacak çok adım var çok da çalışmamız gereken önemli bir sektör. Vizyon oluşturmak çok önemli. Dünya sigortacılık sektörü covid-19 nedeniyle yavaşlamanın yaşadığı dönem sonrasında %3.9’a varan büyümeler gerçekleştirdi ve 6.29 milyar dolar hacme sahip. 

Tüketicinin veya halkın ekonomik refahı ne kadar yüksekse sigortacılığın da aynı oranda yükselmesi mümkündür; sigortacılık kişiler sayesinde yükselir. Dünyada en çok pay %55 ile Amerika’nındır. Amerika’nın büyük bir ekonomik güç olmasında sigorta sektörünün ciddi payı var. Mortgage sistemi gibi bir sistem var ve bununla birlikte çok fazla sigorta çeşidi var. Sigortacılık sektöründe ilk 10 içerisindeki ülkeler toplam Pazar payının %94’üne sahipler. Türkiye olarak biz de 0.25’lik pay ile 19. sıradayız ancak çok önemli bir potansiyeliz. Ülkemizde sigortacılık sektörü dünyaya oranla daha geç gelişti. Yurtdışında sigorta şirketlerinin bankaları varken biz de bankaların sigorta şirketi var ve bankaların yanında sigorta şirketleri biraz sığ kalıyor.

Sigorta acenteleri sektör için çok önemli. Herkesin sıkıntılarıyla uğraşıyorsunuz, en kötü zamanlarda insanlar sizleri arıyorlar. Dünyada en sık aranan kişiler doktor, avukat ve sigortacılardır. Sektörün gelişmek için tüketicilere ve sizlere ihtiyacı var. Sorumluluk almak, haksız rekabeti önlemek, işi bilmeyenlerin sigortacılık yapmasının önüne geçmek gerekiyor. Farklı bir bakış açısı ile iyi bir sigortacı olmak zorundayız. Son yıllarda yaşadığımız tecrübeler bize dijitalleşme ve ilerlemenin önemini gösterdi. Buna ayak uyduran gelişir ve büyür.” Dedi.

Sunumun ardından soru-cevap bölümü gerçekleştirilen eğitimin sonunda Prof. Dr. Nilüfer Dalkılıç’a, Komite Başkanı Ünal Ünalan ve Meclis Üyeleri Zafer Yıldırım ile Tuncay Cebeci tarafından günün anlamına yönelik hediye takdim edildi. 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç