02 Mayıs 2025|Cuma,12:33:33
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 02.05.2025
DOLAR
38,5430 0,26
EURO
43,7216 0,39
ALTIN
4.040,24 0,90
BİTCOİN
$96.540 1,43
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer AytaçBegüm GENCER AYTAÇ3 dakika da okunur
01 Temmuz 2024 - 12:39
01 Temmuz 2024 - 12:394 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm Yeni
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

SATSO Başkanı Altuğ; Karasu Limanı Avrupa için önemli bir liman olacak

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Karasu Limanı’ndan Romanya’nın Köstence Limanı’na başlayacak olan karşılıklı RO-RO seferlerine yönelik değerlendirmede bulundu.

SATSO Başkanı Altuğ; Karasu Limanı Avrupa için önemli bir liman olacak
Toprak Turizm Yeni


Başkan Altuğ 2019 yılından bu yana özellikle kuzey ülkelerine ulaşımda ülkenin Karadeniz’e açılan önemli kapılarının başında gelen Karasu limanı’nın bu gelişmeyle Avrupa için de çok önemli bir liman olacağını vurgulayarak şunları dile getirdi:

 “Şehrimiz ve ülkemizin ihracatı ve uluslararası ticareti için önemli bir noktada bulunan Karasu limanı’mız ile Romanya’nın Köstence limanı arasında 3 Temmuz itibariyle karşılıklı RO-RO seferleri başlıyor, hayırlı olsun.

satso olarak 2019 yılında Karasu limanı içerisinde açtığımız hizmet ofisimiz ile RO-RO seferiyle başka limanlara gidecek araçlara o ülkelere giriş, yük boşaltma, yük alma ya da transit geçiş için kullanmayı olanak veren uluslararası geçiş belgesi (Dozvola) hizmeti veriyoruz ve ofisimiz Romanya seferi için de hazır halde yeni seferleri bekliyor.

2020 yılında başlaması planlanan Romanya seferleri o dönemde Köstence limanı’nın alanının yetersiz olması sebebiyle yatırımlar için ertelenmişti ve nihayet seferler başlıyor. Bu hat ülkemiz ile Avrupa ülkeleri arasında yapılan ticaret için yeni bir lojistik güzergâh olması sebebiyle büyük önem arz etmektedir.

Çünkü artık Sakarya Ukrayna ve Rusya limanları ile Kuzey Ülkelerine açılan kapı olmasının yanında Avrupa’ya da açılan bir kapı olacak. Bu hatta tek seferde tam 100 adet tır taşıyabilen 1 gemi haftada karşılıklı olarak 4 sefer düzenleyecek. 2024 yılının son çeyreğinde ikinci geminin de faaliyete geçirilmesi ile haftada 7 sefere çıkacak. Tek gemi ile yılda 175 sefer, ikinci geminin de hizmete alınmasıyla yılda 350 sefer yapılacak ve yılda 65 ile 100 bin araca hizmet verilecek.

Bu yeni hat ile Batı-Orta ve Doğu Avrupa’dan ve aynı zamanda Kuzey ülkelerden Köstence limanı kullanılarak Karasu limanı’na gelen araçların üçüncü ülkelere gitmek için ülkemizi transit olarak daha fazla kullanmasının önü açılacak ve hızlı ve maliyeti düşük güzergâh alternatifi sunulacak.

Kara Gümrük Kapılarında Oluşan Yoğunluk RO-RO Seferleri Azalacak

İlimiz tüm stratejik karayolu ve otoyolların kesiştiği, büyük üretici metropollerin arasında olması sebebiyle ile ciddi önemli bir stratejik konuma sahiptir. Köstence de Avrupa’ya açılan bir kapı olması sebebiyle Türkiye’nin herhangi bir noktasından çıkan bir araç Karasu limanı’na gemiye bindikten sonra 12 saat içerisinde Köstence limanı’na varmış olacak. Bunun yanında aracın tek seferde azami gidebileceği takometresi sıfırlanmış, tır şoförü dinlenmiş, fazla km yapmadığı için yıpranmamış ve olası kazaların önüne geçilmiş durumda; en önemlisi de sınır kapılarında kaybedilen zamanı geri kazanmış şekilde seferi gerçekleştirmiş olacaktır.

Karasu Demiryolu’nun tamamlanması gerektiği konusundaki gündemimiz de Karasu Demiryolu ve limanımızın birleştirilmesinin ilimizin ve ülkemizin ekonomisine önemli getirileri olacağını ön görmemiz amacıyladır. Karasu Demiryolu Karasu limanının gelişen potansiyeline büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.  

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç