05 Temmuz 2025|Cumartesi,23:35:15
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 30.06.2025
DOLAR
39,9027 0,01
EURO
46,8704 0,06
ALTIN
4.225,05 0,58
BİTCOİN
$107.540 0,16
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA KENTSEL DÖNÜŞÜM3 dakika da okunur
07 Ekim 2024 - 23:49
07 Ekim 2024 - 23:493 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm Yeni
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

SATSO'dan çevre temizleme etkinliği

Dünya Habitat Günü vesilesiyle “Çevre Temizleme Etkinliği” gerçekleştirildi.

SATSO'dan çevre temizleme etkinliği
Toprak Turizm Yeni


Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararına göre her yıl Ekim ayının ilk pazartesi gününde kutlanan “Habitat Günü” kapsamında Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sapanca Belediyesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Genç Girişimciler Kurulu, SATSO Turizm Komisyonu iş birliğinde “Çevre Temizliği Etkinliği” gerçekleştirildi.

Sapanca Gölü’nün Uzunkum sahilinde gerçekleşen etkinliğe SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ başta olmak üzere, Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Arzı Çil, SATSO GGK Başkanı Semih Çiftçi, SATSO Turizm Komisyonu Başkanı Osman Gündüz Dolgun ile çevre okullardan öğrenciler ve öğretmenler, spor kulüplerinin genç sporcuları ve teknik kadrosu ile birçok gönüllü vatandaş katıldı.

Heyet, sahildeki yürüyüş yolunun başından başlayarak hep birlikte Sapanca Gölü kıyısında çevre temizliği gerçekleştirdi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ etkinlik sırasında şunları dile getirdi: “Çevremizi temiz tutmak için atılan her küçük adım geleceğimiz için büyük fark yaratır. Bu dünya, bu doğa bizlere geçmişin mirası değil gelecek nesillerin emanetidir. Çevre bilinci de sadece bugünü değil yarını güzelleştirir. Her bireyin çevresine özen gösterip doğayı kirletmeden gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğu vardır.

Bugün burada önemli bir bilinci canlandırmak için bir araya geldik. Amacımız bir farkındalık oluşturmak.  Doğa kendi kendini her zaman yenilemeyi ve onarmayı başarmıştır ancak doğamıza bırakılan her yabancı madde yüzyıllar boyunca olduğu yerde kalır. Doğa ve insan bir bütündür. Doğayı kirletmeme bilinci de bu bütünlüğün bir sonucu olmalı. Çevremizin insanların hoyrat kullanımından korunması gerektiği fikri gerçekten üzücü. Biz bugün bu etkinliğimizle örnek olarak bir bilinç oluşturmayı hedefliyoruz. Belli aralıklarla farklı platformlarda bunu yapmaya gayret ediyoruz. Birey olarak da her birimiz üzerimize düşeni yaptığımız takdirde emanetimize sahip çıkmış oluruz.” dedi.

Etiketler :
YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!
Aramaktan Vazgeç