Kurban Bayramı -  1 2024
Kurban Bayramı -  2 2024
16 Haziran 2024|Pazar,23:24:13
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 16.06.2024
DOLAR
32,7682 1,53
EURO
35,0901 0,53
ALTIN
2.459,44 2,86
BİTCOİN
$66.528 0,65
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaKIYMETİ BİLİNMEYEN BAYRAM GECESİ!5 dakika da okunur
24 Mayıs 2024 - 15:59
24 Mayıs 2024 - 15:593 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

SATSO mobilya üreticileri istişare toplantısında buluştu

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mobilya Üreticileri ve Malzemecileri sektör temsilcisi 26. Meslek Komitesi, üyeleriyle istişare toplantısında buluştu.

SATSO mobilya üreticileri istişare toplantısında buluştu
MARMARA GÖZ


Komite Başkanı Sadullah Balıkçıoğlu ve Komite Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda sektörel gündeme ilişkin istişarede bulunuldu ve sorunlar, çözüm önerileri, komitenin faaliyetleri ile ileriye dönük çalışma planları hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Komite Başkanı Sadullah Balıkçıoğlu, mobilya sektörünün Sakarya’da ciddi bir kümelenme ile büyüdüğüne dikkat çekerek katma değerli üretim modeli ile geleceğe yönelik de gelişime devam edeceğinin altını çizerek şunları dile getirdi: “26. Meslek Komitesi olarak tüm sektör temsilcilerimizi istişare toplantımızda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Mobilya sektörü önemli bir sektör. Katma değerli ve sanatkarlık gerektiren bir meslek dalı. Bizler de komite olarak şehrimizde bu mesleğin temsilcisi olmayı, geliştirmek ve daha da ileriye götürmek için çalışıyoruz. İlimizde mobilya üretimi ve malzemeciliğine yönelik Kaynarca Mobilya İhtisas OSB ve SAMİKOP gibi ciddi kümelenme alanları var. Yeni yatırımlar, nitelikli istihdama yönelik hamleler ile sektörümüzün geleceği için de hep birlikte çalışmak gerekiyor. Üyelerimizden gelen sorun ve çözüm önerilerine yönelik dönüşler bizler için çok önemli. Çünkü sorunlar iletişim ile duyurulur ve çözüm de ortak akılla bulunur. Bu nedenle sık sık bir araya geldik gelmeye de devam edeceğiz. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Komite üyelerinin de katılımcılara yönelik selamlama konuşmalarının ardından satso İş Geliştirme Memuru Enis Dinçer Yıldız tarafından Mobilya Sektörü UR-GE projesi hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

satso Genel Sekreteri Şevket Kırıcı da Oda tarafından 1’i aktif olmak üzere toplam 3 UR-GE Projesi planlandığını belirterek Türk mobilya sektörünün önemli katma değeri, dünya piyasalarında kaliteli ihracat başarısı ve üretim hacmine sahip olduğunu, Sakarya’da da sektörün UR-GE projesi ile ihracatta ciddi bir yol kat edeceğine dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi.

Toplantıda ayrıca Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim İl Koordinatörü Ali Pişkin tarafından nitelikli istihdam ve MESEM konulu sunum gerçekleştirildi.

Meslek grubu üyelerinin sektörel konularını, sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdikleri  toplantıda karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç