Yusuf Alemdar -  adapazarı belediyesi - 23 Nisan 2024
SATSO -  ERENLER BELED - ak parti - serdivan-beld - 23 nisan 2024
24 Nisan 2024|Çarşamba,03:03:49
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 24.04.2024
DOLAR
32,5392 0,02
EURO
34,8728 0,02
ALTIN
2.432,00 0,08
BİTCOİN
$66.414 0,60
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
22 Kasım 2022 - 11:37
22 Kasım 2022 - 11:373 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ de 22 den 22ye sergisi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ)'nin ev sahipliği yaptığı "22'den 22'ye" temalı Uluslararası Afiş Tasarım Yarışması Sergisinin açılışını Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ve Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal gerçekleştirdi.

SAÜ de 22 den 22ye sergisi
Yön Bul Akademi


 Sergi açılışı öncesi DPÜ Rektörü Prof. Dr. Uysal  Rektör Al'ı ziyaret ederek iki üniversitenin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular. Rektör Uysal, Rektör Al'a yeni görevinde başarılar dileyerek çalışmalarından dolayı tebrik etti.

SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisinde gerçekleştirilen serginin açılışına; Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin 30 Ağustos 2022 Zafer Bayramı haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği uluslararası afiş yarışmasında; şehitlerin anılması ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının gösterdiği milli mücadele konusunda farkındalık oluşturulmasının 30 Ağustos Destanının gelecek kuşaklara görsel bir kültür mirası olarak aktarılması amaçlandı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, gençlere 30 Ağustos Zaferinin ruhunu anlatmak düşüncesiyle yola çıktıklarını belirterek iş birliğinde emeği geçen Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal'a teşekkür etti.

"22'den 22'ye" temalı sergiyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal üniversite olarak böyle bir sergi düzenlemekten memnun olduklarını dile getirdi. Kurtuluş savaşını en iyi şekilde gençlere aktarmakla zorunlu olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Uysal amaçlarının istikbale sanatla dertlerini anlatmak olduğunu aktardı. Teknoloji ve bilim muharebelerinden bahseden Prof. Dr. Uysal sergide emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin konuşmasında yarışmanın uluslararası düzeydeki hikâyesini ve serginin amacını anlattı. Prof. Dr. Mercin sergiye destek verdikleri için Sakarya Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi rektörlerine, dekanlarına ve sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sergi, 27 Kasım 2022 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç