Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,18:10:29
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3859 0,21
EURO
35,0510 0,04
ALTIN
2.326,36 0,26
BİTCOİN
$70.002 1,80
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
13 Ekim 2022 - 13:14
13 Ekim 2022 - 13:147 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
7 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ'de hedef ilk 20'ye girmek

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamza Al yeni akademik yılının başlaması nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Rektör Al, "Hedefimiz ilk 20'ye girmek ve araştırma üniversitesi olmak" dedi.

SAÜ'de hedef ilk 20'ye girmek
Yön Bul Akademi


Rektörlük senato salonunda gerçekleşen toplantıda Rektör Al basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşarak üniversitemizin gelecek hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sözlerine Sakarya Üniversitesi'nde yürüttüğü rektörlük görevinden dolayı olan memnuniyeti dile getirerek başlayan Rektör Al, " Sakarya Üniversitesi'nde bu onurlu görevi yürütmek benim için şereftir. Göreve geldiğimizde bizim için önemli olan şeylerden biri TOGG CEO'sunu üniversitemize getirmiş olmaktı. Bunun sembolik bir anlamı olduğunu düşünüyorum. Çünkü normalde mezuniyet programlarında kimse davet edilmez. Ama biz geldiğimiz zaman sembolikte olsa bir mesaj verelim diye TOGG'un CEO'sunu mezuniyet törenine davet ettik" dedi.
"Kampüsümüzü Sakaryalı'lara açacağız"

Kampüsü ziyaret etmek isteyen Sakaryalı'lara kampüs kapısının her daim açık olacağını söyleyen Rektör Al, "SAÜ kampüsü dünyanın en güzel kampüslerinden bir tanesi. Kapıları esneterek binaların güvenliğini sağlamak istiyoruz. Kampüsümüzü Sakaryalılar'a açacağız ve gelip görmelerini istiyoruz. Vatandaşlar daha rahat bir şekilde kampüse girebilecekler. Sakarya Üniversitesi şu anda 26. sırada. Hedefimiz üniversiteyi ilk 20 sıralamasının içine sokarak araştırma üniversitesi yapmak. SAÜ'nün yüzde 10'u yabancı öğrencilerden oluşuyor. SAÜ öğrencilerini dünyanın her yerinde yetkili kılmak için akreditasyon sayımızı da artırmak istiyoruz. Başka ülkelerden daha fazla akademisyenin üniversitemizde olmasını istiyoruz. Bu konuda yetkili birimi kurduk. Gerekli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Yerel değerlere katkı yapmak istiyoruz. Biz Sakarya üniversitesiyiz ve Sakarya'yı göz ardı edemeyiz. Başta sağlık olmak üzere sanayi ve ticarete de katkı yapmak istiyoruz. Sakarya'nın derdi bizim derdimizdir. Dışarıdan kampüsü ziyarete gelen vatandaşlarımıza kampüs kapısı açık olacak. Bizler şehirle iç içe bir üniversite istiyoruz. Güvenlik konusunda bununla birlikte içeride öğrencileri tedirgin etmeden daha farklı önlemler alacağız" ifadelerini kullandı.


"İlk 20 hedefimize 1 yıl içerisinde gireceğimize inanıyorum"

SAÜ kampüsünün güvenliği için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen Rektör Al, " Kampüsümüzü çevreci kampüs yapmak ve trafikten arındırmak istiyoruz. Trafik düzeninden parklanma düzenine kadar birtakım çalışmalarımız var. Kampüse girişleri daha çok esnetsek de içerideki güvenlik konusunda daha farklı önlemler alacağız. Sakarya SAÜ'yü önemsiyor ve değer veriyor. Geçtiğimiz 3 aylık süreçte bunu çok iyi gördüm. Çok fazla tartışma içerisinde olmak istemiyoruz. Bize bir yıl süre verilsin istiyoruz. Yapılan eleştiriler bizim için önem taşıyor. Üniversitenin içerisinde bir gençlik ofisi kurmak istiyoruz. Kampüsümüz öğrencilerimize 24 saat açık. Kontrol edemediğimiz ormanlık alan için de birtakım çalışmalarımız olacak. İlk 20 hedefimize 1 yıl içerisindeki gireceğimize inanıyorum. Ekibimize güveniyoruz. SAÜ'nün potansiyeli aslında ilk 15'dir. Ekibimiz gayet genç ve bunun üzerinden gelecek bir ekip" şeklinde konuştu.
"SATSO'ya teşekkürlerimi sunuyorum"

Yerel aktörlerle sürekli iş birliği içerisinde olduğunu belirten Rektör Al, "Yerel aktörlerden SATSO ile zaten sürekli beraberiz. Onlar Teknokent'te bizim ortaklarımız ve SATSO başkanı ile belli aralıklarla yönetim kurulu olarak toplanıp çalışıyoruz. Bu konuda SATSO'ya teşekkürlerimi sunuyorum. Bu arada büyükşehir de bizim ortağımız ve alt belediyelerden de ortaklarımız var. Onun dışında zaten bizim öğretim üyelerimiz belediyede çalışıyor. Belediye'den burada çalışanlar var. Bizim doğrudan ilişkilerimiz var. Orada bir entegrasyon sorunu olduğunu düşünmüyorum. Araştırma Üniversitesi olma yolunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Üniversitemizin tüm birimleri yerel yönetimlerle ilişkili. 30'a yakın araştırma ve uygulama merkezimiz var. Onlar çalışıyor, hocalarımız kendi projeleri üzerine çalışıyor. Bu anlamda özel bir birim olarak düşünmemek lazım. Topluma katkı birimi de zaten o faaliyetlerin önemli bir bölümünü de yürütüyor" diye konuştu.
 
"Eğitimi dört duvar arasında bilgiden ibaret görmüyoruz"

Eğitimi dört duvar arasında hocaların anlattığı bilgiden ibaret görmediklerini söyleyen Rektör Al, "Sakarya'ya yönelik hedeflerimizi biz insanlarla iş birliği yaparak gerçekleştiriyoruz. Sakarya Üniversitesi bu kente hizmet etmek istiyorsa sanayisinden tutun büyükşehir belediyesi başta olmak üzere tüm belediyelerle, iş adamlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, emniyet ve valiliklerle ileri derecede iş birliği yapmak zorundayız. Çünkü biz şuna inanıyoruz. Sakarya Üniversitesi'nin bir takım üstünlükleri, potansiyeli ve gücü var ama derneklerin, vakıfların ve sanayicilerinde üstün yönleri var. Biz eğitimi sadece dört duvar arasında hocaların anlattığı bilgiden ibaret görmüyoruz. Öğrencilerimizin de sanayiye gitmesi lazım kuruma gitmesi lazım, şantiyelerin tozlarını yutmaları lazım. Bu anlamda eğitimi çok fazla önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Sakarya'nın potansiyelini daha üstlere çıkaracağız"

Özel sektöre çok olumlu baktığını bu yüzden sektörlerle iş birlikleri içerisinde olduğunu söyleyen Rektör Al, "Türkiye'nin gücünün özel sektörden geçtiğine inananlardan birisiyim. Bu doğrultuda 1. Organize sanayi bölgesini ziyaret ettik. Diğerlerine de gitmeyi düşünüyoruz. Silah sanayisinde çok ileri olan bir fabrikayı gittik gezdik ve iş birliklerini konuştuk. Bu konuda heyecanlıyız. Sakarya'nın potansiyelini daha üstlere çıkarma konusunda Sakarya Üniversitesi bir şeyler yapabilir. Bunu da iş adamlarımızla birlikte yapmayı düşünüyoruz. Özellikler Teknokent üzerinden ve araştırma dekanlığı üzerinden tezlerimizi bile sanayicilerin problemleri üzerinden yapalım diye bir takım projelerimiz var. Türkiye'nin hedeflerini ile Sakarya'nın hedeflerini üniversitemizin potansiyelinde entegre etmek istiyoruz. Bunda da iddialıyız. Özel sektöre çok fazla olumlu bakan bir kamu yönetimciyim ben. Piyasanın gücünün çok önemli olduğunu düşünenlerden biriyim" şeklinde konuştu.

Basın toplantısı, soru cevap bölümüyle devam etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından toplantı sona erdi.
 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç