20 Nisan 2024|Cumartesi,01:52:03
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$64.258 1,17
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
17 Haziran 2021 - 16:38
17 Haziran 2021 - 16:384 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

SGC'de Matur yeniden başkan seçildi

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'nin olağan genel kurulu toplantısında Sezai Matur yeniden başkanlığa seçidi.

SGC'de Matur yeniden başkan seçildi
Yön Bul Akademi


Sakarya gazeteciler Cemiyeti'nin (SGC) olağan genel kurul toplantısı, dernek merkezinde gerçekleştirildi. Genel Kurul, yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından divan kurulunun seçimiyle başladı. Divan Başkanlığını Salim Özyılmaz, yardımcılığını Cihan Ersöz, katiplikleri ise Elif Tahtakale ve İbrahim Şener Sak üstlendi.

MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM

Divan başkanı Salim Özyılmaz, divan heyeti olarak genel kurulun kendilerine verdiği görev nedeniyle teşekkür etti. Salim Özyılmaz SGC'nin Sakarya'da gazetecilik mesleğini hakkıyla teslim eden bir kuruluş olduğunu belirterek bir kez daha SGC Genel Kurulu'nu yönetmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

EN ANLAMLI FAALİYET

Gündem gereği faaliyet raporunu okuyan SGC Başkanı Sezai Matur yaptıkları çalışmaları anlattı. Matur konuşmasında, geçen dönem en anlamlı faaliyetlerinin yerel basın dostu eski Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'ya plaket verildiği 24 Temmuz Basın Bayramı buluşması olduğunu söyledi. Matur yerel basının sorunlarının iletilmesi için siyasi partilerin genel merkezlerine yaptıkları ziyaretleri de dile getirdi.

SOLMAZ VE NİŞANCIK'I ANDI

Matur konuşmasında bu süreçte vefat eden Murat Solmaz ve İrfan Nişancık'ı şu sözlerle andı: Bir yılı aşkın süredir dünyayı etkisi altına alan pandemiyle mücadele ediyoruz. Bu süreçte gazeteciler çok zor şartlar altında görev yaptılar. Türkiye genelinde korona nedeniyle kaybettiğimiz çok sayıda meslektaşımız oldu. Sakarya'da koronaya yakalanan çok arkadaşımız oldu, ama baş belası virüs nedeniyle bir kaybımız olmadı. Bu süreçte koronadan olmasa da hepimizin çok sevdiği bir kardeşimizi kaybettik, Murat Solmaz'ı... Sakarya basınında uzun yıllar efendiliğiyle, çalışkanlığıyla, kurduğu sıcak ilişkilerle herkesin sevgisini kazanan Solmaz'ı yakalandığı amansız hastalık nedeniyle sonsuzluğa uğurladık. Bugün Murat kardeşimizi bir kez daha özlemle, sevgiyle ve rahmetle anıyorum. Birkaç ay önce bir başka arkadaşımız sevgili İrfan Nişancık'ı kaybettik. Sakarya basınında farklı bir bakış açısıyla, yerel tarih araştırmalarıyla dikkat çeken İrfan Nişancık da bu pandemi döneminde hayatını kaybetti. Nişancık'ı da sevgiyle, özlemle ve rahmetle anıyorum. 

RAPORLAR İBRA EDİLDİ

Faaliyet raporu, hesap ve denetim raporları ile tahmini bütçenin okunarak oylanmasından sonra Sakarya Gazeteciler Cemiyetine ait arsa üzerinde kat karşılığı bina yapılması için yönetim kuruluna yetki verildi.

MATUR BİR KEZ DAHA

Gündemin seçimler maddesine geçildiğinde Sezai Matur'un başkan adayı olduğu liste divana sunuldu. Yapılan seçimlerde Genel Kurula katılan üyelerin tüm oylarıyla Sezai Matur yeniden seçilirken yönetim kurulu ve diğer kurullar oluştu.

Yönetim Kurulu (Asil) Mehmet Murat Uygun, Sedat Balta, Hasan Coşkun, Güven Hasbaş, Erdem Yıldırım, Utku Kaynar, Mustafa Kaya, Uğur Kaya,

Yönetim Kurulu ( Yedek) Mehmet ÖZTÜRK, Fatma Sak, Elif Tahtakale, Huriye Bolazar, İsmail Erken

Denetim Kurulu (Asil) Cengiz Olgaç, Taner İltaş, Cavit Dereli,

Denetim Kurulu ( Yedek) Murat Tokluca, Necmi Fıçıcı, Levent Candan

TGF Delegeleri( Asil) Mehmet Murat Uygun, Hasan Coşkun, Güven Hasbaş, Sedat Balta

TGF Delegeleri(Yedek) İbrahim Şener Sak, Ramiz Kaan Oktar, Salih Hamurcu, Onur Özen

Yüksek Onur Kurulu: Adnan MERSİNOĞLU, Cavit DERELİ, Cihan ERSÖZ, Ethem KOÇDEMİR, Hasan KURTİÇ, Kenan CERTEL, Mehmet ALKAŞ, Mustafa ERKAYA, Namık CİHAN , Nejdet BAŞOĞLU, Salim ÖZYILMAZ, Sezgin ERGİN, Şaban MERGÜL, Yaşar KOŞUNDA

Etiketler :
YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç