28 Nisan 2024|Pazar,00:44:05
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.242 1,00
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
06 Mart 2024 - 17:06
06 Mart 2024 - 17:063 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Alemdar: Şehrin tarımsal kalkınmasına katkı sağlayacağız

Sakarya’nın her alanda olduğu gibi tarım alanında da çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu paylaşan Başkan Adayı Alemdar, “Yerel yönetim-çiftçi iş birliğiyle tarımda yapılacak çalışmalara ivme kazandıracağız.

Alemdar: Şehrin tarımsal kalkınmasına katkı sağlayacağız
Yön Bul Akademi


Çiftçilerimize yakıt ve tohum desteğinin yanı sıra yerli tohum merkezi ve soğuk hava depoları inşa edeceğiz. Tarımsal kalkınma vizyonumuz ile üretim artacak, Sakarya kazanacak” dedi.

Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, tarım alanında yapacakları çalışmaların ayrıntılarını paylaştı. Sakarya’nın sahip olduğu verimli topraklarda üretimi artıracak, yerel yönetim-çiftçi iş birliğiyle bu alanda yapılacak çalışmalara ivme kazandıracaklarını aktaran Başkan Adayı Alemdar, yakıt ve tohum desteği başta olmak üzere şehrin tarımsal kalkınmasına katkı sağlayacak nice projeyi hayata geçireceklerini aktardı. Alemdar, tarım alanında yapılan çalışmaların çok değerli olduğunu belirtti.

Çiftçi Destek Kartı ile yakıt ve tohum desteği

Sakarya’nın her alanda olduğu gibi tarım alanında da çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Başkan Adayı Alemdar, “Sakarya’mız tarım konusunda ülkemizin en verimli illeri arasında yer alıyor ve önemli bir geçim kaynağı olarak ön plana çıkıyor. Şehrimiz tarımsal alanları, hayvancılıktan, meyve ve sebze üretimine kadar onlarca farklı üretim alanı ile önemli bir tarımsal tedarik rolü üstleniyor. Bizler bu verimliliği doğru bir şekilde tüm bileşenlerimizle geliştirmeyi hedefliyoruz. Özellikle profesyonel bir anlayış ve uzun vadeli yatırımlar çalışmalarımızın odak noktasında bulunuyor. Bu kapsamda tarımsal üretim yapan çiftçiyi desteklemek üzere Çiftçi Destek Kartı ile yakıt ve tohum desteği sağlayacağız” dedi.

Yerli tohum merkezi

Sakarya’nın tarımsal potansiyelini artıracaklarını ifade eden Alemdar, şunları söyledi, “Şehrimizin tarımsal faaliyetlerine dair tüm verileri, alanında uzman ekiplerimizle değerlendiriyoruz. Yerel kalkınmanın en önemli adımlarından birisi olarak gördüğümüz tarım ve hayvancılığı kıymetli paydaşlarımızla birlikte ülkemizin üst sıralarına taşıyacağız. Sakarya’nın tarımsal potansiyelini artırmak için yerli tohum merkezini hayata geçireceğiz. Soğuk hava depoları inşa edeceğiz. Kırsal yerleşim yerlerinde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan hemşehrilerimize destek olacağız” diye konuştu.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç