27 Nisan 2024|Cumartesi,09:00:38
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$62.978 2,39
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
22 Mart 2024 - 20:24
22 Mart 2024 - 20:246 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
6 dakika da okunur
0 yorum

Osman Çelik Serdivan’daki tüm yapı stokları incelenecek

Cumhur İttifakı Serdivan Belediye Başkan Adayı Osman Çelik, Serdivan’daki tüm yapı stoklarının kayıtlarının tek tek incelenip değerlendirilerek gerekli lokasyonlarda süratle Kentsel Dönüşüm için adım atacaklarını söyledi.

Osman Çelik Serdivan’daki tüm yapı stokları incelenecek
Yön Bul Akademi


Çelik; “Serdivan’da Marmara Depremi öncesi yapılmış mevcut yapı stoklarının kentsel dönüşümü için vakit kaybetmeden işe koyulacağız” diye konuştu.

Kentsel Dönüşüm ve Bilgilendirme Ofislerimizle İşi Hızlandıracağız

Dirençli serdivan hedefi için vatandaşlara her konuda destek olunacağını da dile getiren AK Parti serdivan Belediye Başkan Adayı Osman Çelik; “Daha dirençli ve yaşanabilir bir serdivan için gerekli çalışmaları yapmak, kentsel dönüşüme ilişkin mevzuatlar ve diğer prosedürlerle ilgili vatandaşlarımıza yol göstermek, destek olmak için kentsel dönüşüm Danışma ve Bilgilendirme Ofislerimizi hayata geçireceğiz. İşleyişin daha hızlı ve sağlıklı bir zeminde yürütülmesini sağlayacağız” dedi.

Adımlarımızı Akademik Kurulla Atacağız

Sadece deprem değil tüm doğal afetlere yönelik önlemlerin, reaksiyonların afetler gerçekleşmeden önce alınmasının önemine vurgu yapan Çelik, “Doğal afetlerin sebep olacağı hasarı en aza indirmek, organize ve planlı bir hareket tarzıyla süreci doğru yönetip kontrol altına almak için hazırladığımız projeler interaktif bir gelişimle ilerleyecek. Bu konuda şehrimizde son derece tecrübeli uzmanlarımız, kurumlarımız var. Özellikle 99 Depremi’nde ve asrın felaketi olarak nitelediğimiz Kahramanmaraş merkezli afette Sakarya Üniversitemiz ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitemizin uzman kadroları ile önemli çalışmalara imza attılar. Bu birikimden sonuna kadar istifade edeceğiz. Akademik kurul oluşturarak tüm adımlarımızı bilimsel veriler ışığında atacağız. Hocalarımızın afet bölgelerindeki, sahadaki çalışmaları, tecrübeleri bizim en büyük hazinemiz, hareket noktamız olacak” diye konuştu.

Bilimsel Verilerle Hedefe Ulaşacağız

Atılacak her adımda vatandaşlarla birlikte yol yürüyeceklerini ve üniversitelerin ilgili bölümleriyle dirsek temasında olacaklarını dile getiren Osman Çelik, “Siyasi söylemler üzerinden değil, Dirençli serdivan hedefimizin her adımını bilimsel verilerle, uzman akademik kadrolarla istişare ederek atacağız. Bugün serdivan’ımızda güvenle yaşıyoruz. Daha güvenli, daha modern bir serdivan’ı çocuklarımıza bırakmak için atılması gereken her adımı çekinmeden atacağız. Ülkemizin ve tabii ki şehrimizin en önemli gerçeklerinden olan depreme karşı her yeni gün bir önceki güne göre daha bilinçli, daha hazır olmak için çalışacağız. Vatandaşlarımızın canlarını korumak bizim önceliğimiz. Bunu sağlarken maddi olarak herhangi bir kayıp yaşamamaları adına da gerekli tüm adımları çekinmeden atacağız. Tabiri caizse, ilmek ilmek işleyerek, Dirençli serdivan’ımızı vatandaşlarımızla, hocalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla her kesimden ve herkesin görüşünü alarak ama muhakkak bilimsel veriler ışığında hareket ederek, konuşarak hayata geçireceğiz. Marmara Depremi’nin izleri sosyal belleğimizde hala tazeliğini koruyor. Bu noktadan baktığımızda serdivan’da hayata geçireceğimiz en önemli projenin Dirençli serdivan’ın inşası olduğunu söylemek de bu konuda ne kadar ciddi ve kararlı olduğumuzun en önemli göstergesidir diye düşünüyorum” dedi.
 
Çelik, “Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra daha sağlam, sağlıklı, yaşanabilir, doğayla uyumlu; akıllı, sürdürülebilir, iklim dostu ve dirençli bir serdivan bırakmak için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.


Her Mahallemizde Afet ve Acil Durum Üniteleri Kuracağız
Dirençli serdivan hedefinin diğer bir tamamlayıcı unsurunun Afet ve Acil Durum Üniteleri olduğunu ifade eden AK Parti serdivan Belediye Başkan Adayı Osman Çelik, “Yaşanabilecek olası bir afet durumunda mahalle muhtarlıklarımız, kamu binaları, okul ve hastane bahçeleri gibi acil durum istasyonu olabilecek, korunaklı kamusal alanlarda Afet Acil Durum Üniteleri oluşturacağız. Bu ünitelerimizin içerisinde yer alacak acil müdahale ve temel yaşam ürünlerini periyodik olarak yenileyeceğiz. Afete hazır halde tutulacak bu ünitelerde arama-kurtarma çalışmalarını hızlandırmak için gerekli jeneratör, kırıcı ve delici aletler, çadır, baret, megafon, halat ve yangın tüpü gibi ekipmanlar yer alacak” dedi.

Hedefimize Ulaşacağız

Acil durumlarda bu ünitelerin kullanımı için hafif seviye arama kurtarma eğitimi almış gönüllülerle işbirliği içinde çalışacaklarını ve olası afet senaryolarına hazır olacaklarını da vurgulayan Çelik, “Dirençli serdivan hedefimizin her aşamasına vatandaşlarımızı, gönüllülerimizi ve STK’larımızı dahil edeceğiz. Vatandaşlarımızın içerisinde olduğu her çalışmadan biz en yüksek verimi alacağımızı biliyoruz” diye konuştu.

Mirasımız Güvenli Bir serdivan Olacak

Afetlere karşı diğer bir hassas konunun da toplanma yerleri olduğunu vurgulayan Osman Çelik, “Serdivan’ımızdaki toplanma yerleri ile ilgili de Yusuf Başkanımız önemli çalışmaları hayata geçirdi. Hatta bunu bir adım daha ileri taşıyarak cep telefonlarımıza aktardı ve Afet Uygulamasını aktif hale getirdi. Kendisine bir kez daha bu önemli çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Biz bu çalışmaların üzerine yenilerini katarak, var olanları güncel tutarak her an, her afete hazırlıklı olacağız. Çocuklarımıza güvenli bir serdivan’ı vatandaşlarımızla birlikte miras bırakacağız” dedi

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç