19 Nisan 2024|Cuma,00:04:39
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5168 0,13
EURO
34,7176 0,04
ALTIN
2.485,42 0,94
BİTCOİN
$63.477 4,25
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
06 Mart 2022 - 20:26
06 Mart 2022 - 20:262 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

SUBÜ'de iş garantili meslek eğitimi toplantısı

Sakarya Makina Topluluğu (SAMATO) Başkanı Metin Kar ve Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB) Genel Sekreteri Ali Uğur Musaak, SUBÜ'lü öğrencileri bilgilendirdi.

SUBÜ'de iş garantili meslek eğitimi toplantısı
Yön Bul Akademi


Öğrenci bilgilendirme toplantısı SAMATO Başkanı Metin Kar ve SAMİB Genel Sekreteri Ali Uğur Musaak’ın katılımıyla Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sakarya Meslek Yüksekokulu’nda yapıldı.

SAMİB Genel Sekreteri Ali Uğur Musaak’ın SAMİB ve SAMATO hakkında bilgilendirme sunumu ile başlayan toplantıya öğrencilerin haricinde SUBÜ Öğretim Görevlileri Cemil Güvendi, Ömer Sezai Aykaç, Mümtaz Pak, Ahmet Polat ve Abdurrahman Çetin de katıldı.

Bilgilendirme toplantısında öğrencilere hitaben bir konuşma yapan SAMATO Başkanı Metin Kar, SAMATO Kariyer Merkezi ile üniversiteler ve meslek liseleri arasında yaptıkları protokol kapsamında öğrencilere hızlandırılmış iş garantili mesleki eğitimler vererek firmalara talep ettikleri nitelikte insan kaynakları yetiştirdiklerini söyledi.

Kar, SAMATO’nun eğitimlerine katılmak isteyen bütün öğrencilere kapılarının açık olduğunu da ifade ederek şöyle devam etti: “Bu organizasyonun bir parçası olabilmeniz için gayret etmeniz ve öğrenmeniz lazım. Mesleğinizde en iyi olmalısınız. SAMİB aynı zamanda Kaynarca ilçesinde altyapı çalışmaları devam eden Doğu Marmara Makina İmalatçıları İhtisas OSB’nin de kurucusu. Burada nitelikli ve ileri düzeyde üretimler yapan firmalar yer alacak. Firmalarımızın gerçekten işini iyi bilen ve yapan nitelikli insanlara ve teknisyenlere ihtiyacı var. Mesleği az bilen ile çok bilen arasında elbette fark olacak. Siz çok bilen olun. Ben de ilk çalışma hayatına sizler gibi başladım ama daha sonra kendi işimi kurdum. Sizler de ilerleyen yıllarda kendi işinizi kurabilirsiniz. Mesleğinizde en iyi olabilmeniz için öğrenmeniz lazım. Sizler olmadan bu firmalar çalışmaz, o tezgâhlar dönmez. SAMATO’nun eğitimlerine katılmak isteyen öğrencilere kapımız açık ve bekliyoruz.”

Etiketler :
YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç