Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,18:19:34
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3875 0,22
EURO
35,0312 0,10
ALTIN
2.326,84 0,28
BİTCOİN
$69.962 1,79
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
16 Aralık 2022 - 11:26
16 Aralık 2022 - 11:263 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Üniversite-Sanayi iş Birliği için imzalar atıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Sakarya sanayi iş insanları arasında üniversite-sanayi iş birliğini artıracak nitelikte ortak çalışmalar yapılması hususunda bir iş birliği protokolüne imza atıldı.

Üniversite-Sanayi iş Birliği için imzalar atıldı
Yön Bul Akademi


SAÜ'nün Ar-Ge Tasarım Faaliyetleri, ulusal ve uluslararası projeleri ve profesyonel iş birliklerinin konuşulduğu toplantı Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan'ın öncülüğünde; Araştırma Dekanı Prof. Dr. Cenk Yavuz, Araştırma Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Pehlivan, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yakup Köseoğlu ve Sakarya'nın önde gelen iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Araştırma Dekanı Prof. Dr. Cenk Yavuz üniversitemizin iş birlikleri, uluslararası faaliyetleri ve hedeflerinden bahsetti. Sakarya Üniversitesinin üniversite-sanayi iş birliğine önem veren ve bu konuda elinden gelen bütün çalışmaları sanayi ile bir arada yapan bir üniversite olduğunu belirterek Araştırma Dekanlığı olarak hedeflerinin Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olan firmalarla ortak noktalarda birlikte çalışmak olduğunu aktardı. Prof. Dr. Yavuz hem Ar-Ge Tasarım Merkezinin görevlerini ve gelişim süreçlerini birlikte yürütebilmek hem de Sakarya Üniversitesinin hedeflerine birlikte yürüyebilmek adına sanayicilerle birlikte çalışmak isteyen bir kurum olduklarını vurguladı.

Araştırma Dekanı Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Pehlivan SAÜ'nün araştırma üniversitesi olma yolculuğuna başlarken araştırma ile ilgili olan Ar-Ge Tasarım Merkezleri, OSB'ler ve büyük işletmeler gibi firmalarla çalıştıklarını ifade ederek, sadece Ar-Ge faaliyetleriyle sınırlı kalmayarak tüm imkânlarla sanayicilerin yanında olmak istediklerini aktardı.

"Üniversite-Sanayi İş Birliğini Daha İyi Noktalara Getirmek İstiyoruz"

Üniversite-Sanayi iş birliğinin inovatif yaklaşımlarla şehrimize ve ülkemize değer katmasının amaçlandığı toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan araştırma üniversitesi olma yolunda sanayi iş birliği katkısının çok yüksek olacağını vurguladı. Üniversite-Sanayi iş birliğini daha iyi noktalara getirmek için Araştırma Dekanlığını kurduklarını söyleyen Prof. Dr. Doğan SAÜ'nün alt yapısının iyi durumda olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Doğan sanayicilerle ortak paydada buluşacak olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek sanayi firma temsilcilerine iş birliğinden dolayı teşekkür etti.

Sakarya Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yakup Köseoğlu üniversitemizin Ar-Ge ve inovasyon konusunda ciddi destekleri olduğunu vurgulayarak Adaptto'da konuyla ilgili önemli projeler ürettiklerini söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Köseoğlu, Sakarya Teknokent'in TÜBİTAK iş birliğinden bahsederek yaptıkları projelerle sanayicilere her zaman destek vereceklerini belirtti.

Toplantıda sanayi iş adamları arasında Üniversite-Sanayi İş Birliği çerçevesinde fikir alışverişleri gerçekleştirildi. Sanayi iş adamları da SAÜ ile iş birliği içerisinde olmaktan son derece memnun olduklarını ifade etti. Toplantının sonunda Prof. Dr. Doğan sanayi iş adamlarıyla protokol imzalayarak iş birliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç