17 Haziran 2024|Pazartesi,06:05:44
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 17.06.2024
DOLAR
32,7548 0,04
EURO
35,0781 0,03
ALTIN
2.446,90 0,45
BİTCOİN
$66.340 0,30
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaKIYMETİ BİLİNMEYEN BAYRAM GECESİ!5 dakika da okunur
24 Kasım 2023 - 20:40
24 Kasım 2023 - 20:403 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Vali Karadeniz: 112 personelinin gazetecileri hedef alması bizi üzdü

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz 112 Acil Servis ekiplerinin gazetecilere yönelik tutumuyla ilgili konuştu. Karadeniz, kamu adına görev yapan gazetecilere yönelik “çekme” tarzındaki hareketlerin doğru olmadığına belirtti.

Vali Karadeniz: 112 personelinin gazetecileri hedef alması bizi üzdü
Toprak Turizm


Sakarya’da son aylarda dozu artan gazetecileri canlı hedef yapma çabasına dün bir yenisi eklendi. Habercilere yapılan bu tutumun kabul edilemez olduğunu belirten Sakarya valisi yaşar karadeniz dün gazeteci Hüseyin Cumalı’yı telefonla aradı. Herkesin işinin yapması gerektiğini anımsatan vali Karadeniz kamu adına görev yapan gazetecilere yönelik “çekme” tarzındaki hareketlerin doğru olmadığına vurgu yaptı.

Bir önceki olayla ilgili açılan soruşturmanın da sürdüğünü belirten vali Karadeniz, “Sağlık il müdürümüzle bir kez daha görüşüp sıkıntının nerede olduğuna bakacağım. Gerek yasal mevzuat, gerek basın etiği kimin ne yapması gerektiğini zaten belirliyor. Yaşanan olay bizi yine üzmüştür” dedi. Kamuya açık alanda 112 acil servis ekiplerinin sürekli gazetecilere “çekemezsiniz, çekim yapamazsınız” diye bağırarak habercileri canlı hedef yaptığını belirten Hüseyin Cumalı ise, “Öncelikle sayın valimize ilgisinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

İşini ve görev sorumluluğunu bilen bir tek sağlık çalışanları değil, kamudaki bütün çalışanlara saygı duyduklarını ifade eden Cumalı, “ 12 Eylül 2023’te ‘Çekme’ diye bağıran ekip yüzünden ölümle tehdit edildik. Bu yetmedi ve  kahvehanedekiler sokağa akın etti ve bizi linç etmeye çalıştı. 19 Ekim’de bir 112 çalışanı gazeteciye fiziksel olarak saldırdı. Dün ise 15 Temmuz Bulvarı’nda yerde yaralı polis ve başında 30 polis var iken yine 112 acil Sağlık ekibi gazetecilere ‘çekme’ diye bağırdı. Yine canlı hedef olduk” diye konuştu.

112 Acil Sağlık Çalışanları böyle yapmaya devam ederse bir olayda gazetecilerin linç edileceğini belirten Hüseyin Cumalı, “Amaçları nedir! Neden kamuya açık alanda sürekli ‘çekme’ diye bağırarak gazetecileri hedef yapıyorlar. Neden 30 polis orada iken yine sağlıkçılar ‘çekme, çekemezsin’ diye bağırıyor. Burada organize bir hareket mi var! Buradaki amaç ne! Bunun bulunmasını ve herkesin yasalar çerçevesinde işini yapmasını istiyoruz. Bir kez daha vali yaşar karadeniz’e ilgisinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç