29 Nisan 2024|Pazartesi,02:59:21
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.04.2024
DOLAR
32,5254 0,27
EURO
34,8776 0,39
ALTIN
2.442,43 0,15
BİTCOİN
$63.059 0,77
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
25 Ocak 2024 - 09:31
25 Ocak 2024 - 09:312 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Balon balığı balıkçıları endişelendirdi

İstilacı tür olarak bilinen zehirli balon balığının yeni rotasının Marmara ve Karadeniz olması, bölgedeki balıkçıları endişelendirdi.

Balon balığı balıkçıları endişelendirdi
MARMARA GÖZ


Kızıldeniz, Akdeniz ve Ege’den sonra rotasını marmara ve karadenize çeviren balon balığı, bölgede balıkçılık yapan vatandaşları şimdiden endişelendirmeye başladı.
balıkçılık ve doğal hayat alanları için en yıkıcı türlerden biri olarak bilinen balon balığını henüz marmara’da görmediklerini ifade eden Yalova Merkez İlçe Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş, “Küçük balıkçılarımızın en büyük sorunu yunus. Bir balon balığı eksikti o da gelecek diyorlar. Yol almış geliyor bize doğru. balon balığı Yalova bölgesinde bir tane arkadaşıma denk gelmiş veya ağına vurmuş değil. Herhangi birini görmedik ama Çanakkale’den bu yana geçtiğini söylüyorlar” dedi.

"Yunuslardan sonra ikinci düşmanımız olacak"

Zehirli ve testere gibi dişlere sahip balon balığının marmara’ya gelmesinin olumsuz etkilere yol açacağını vurgulayan Karataş, “Bu balık istilacı bir balık. Eğer gelirse yunuslardan sonra ikinci düşmanımız balon balığı olacak. İnşallah gelmez. Küçük balıkçımız zaten ağlamaktan bir hal oldu. Herkes rızkına bakıyor ama bir de o olduğu zaman küçük balıkçının işi gerçekten zor” ifadesini kullandı.

Av sezonunu da değerlendiren Karataş, küçük balıkçının umduğunu bulmadığını ve zor durumda olduğunu belirtti. Büyük balıkçıların da 2-3 ay hamsiden yana yüzlerinin güldüğünü anlatan Karataş, “Bu aydan itibaren körfezlerde yasak olan bölgelerde hamsicilik var. Diğer açık alanlarımızda yok. Hamsi yasak bölgelere sıkıştı. Orada da küçük balıkçı dediğimiz avcılarımız avlanıyor, bir şekilde rızkını çıkartıyor” diye konuştu.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç